Connect with us

Nieuwste

Jonge relschoppers maken zich onsterfelijk belachelijk tijdens interview

relschoppers interview

De avondklok die in Nederland van kracht is sinds 23 januari 2021 zorgde voor heel wat oproep. Op verschillende plaatsen was het de voorbije dagen onrustig en kwam het soms tot zware rellen. De relschoppers zijn het naar eigen zeggen niet eens met de avondklok en dat is voor hen de aanleiding om hulpdiensten aan te vallen en te plunderen. Maar wie zijn die relschoppers eigenlijk?

RTV Amstelveen kon twee van die jonge relschoppers voor de camera halen. Enkele dagen circuleerden er geruchten dat het in Amstelveen tot rellen zou komen. Deze jongeren kwamen af op de sensatie en hadden gehoopt wat te rellen.

Ze kwamen echter terug van een kale reis. Het bleef gelukkig rustig in Amstelveen, waar de jongens op een cameraploeg van RTV Amstelveen stootten.

Dan volgt een ontluisterend interview. Een van de jongens, zelf zoon van ondernemers, zegt dat hij het niet oké vindt om winkels te vernielen. De jongeren leggen uit dat ze wel begrijpen dat mensen boos zijn over de avondklok en hun woede willen uiten. Of ze meegedaan zouden hebben met rellen?

Het OM neemt ondertussen de bankrekeningen en auto’s van relschoppers in beslag. Jongeren die uit zijn op rellen denken dus maar beter twee keer na voor ze de straat op gaan.

Luister hier naar hun verhaal.