-

Nieuwste

Van getreiter tot brandst!chting: het tragische einde van Marco en Vanessa

Het is een angstaanjagend verhaal: Marco Witkamp (49) en Vanessa Vos (48) werden het slacht0ffer van een aangest0ken brand nadat ze lange tijd werden geïntim!deerd en getreiterd.

Drie jongemannen – destijds nog tieners – staan nu voor de rechter voor hun aandeel in dit trag!sche drama. In deze reconstructie lees je hoe het zover heeft kunnen komen.

Het begint allemaal met kleine pester!jen: eieren tegen het raam en een d0de rat op de stoep. Marco en Vanessa uit het Gelderse Duiven weten niet wie erachter zit, maar ze hebben wel een vermoeden.

De situatie escaleert als er op een dag benzine tegen hun voordeur wordt gegoten. Gelukkig weten ze dit te doven voordat er br*nd uitbreekt. Maar dan gaat het alsnog mis.

Op de avond van 27 mei 2021 breekt er br*nd uit in hun huis. De br*ndweer kan niets meer voor ze doen. Marco en Vanessa komen om het leven in hun slaapkamer. De p0litie gaat direct uit van brandst!chting en start een onderzoek.

Drie jongemannen – twee van 18 en een van 19 jaar oud – worden aangeh0uden als verd*chten. Ze hebben bekend dat ze betrokken waren bij de brandst!chting. Ze hadden de benzine tegen de voordeur gegooid en aangestoken. Maar waarom? Dat is de grote vraag.

Volgens de verd*chten begon het allemaal als een grap. Ze wilden Marco en Vanessa bang maken, maar het liep volledig uit de hand. Maar er is meer aan de hand.

Marco en Vanessa hadden namelijk een conflict met de vader van een van de verd*chten. Deze man had een winkel in hetzelfde pand als waar Marco en Vanessa woonden. Er was een hoogoplopend conf!ict tussen de twee partijen.

Het lijkt erop dat de jongemannen de brandst!chting hebben gepleegd als wraakact!e voor dit c0nflict. Maar waarom moesten Marco en Vanessa daar de dupe van worden? Waarom hebben ze niet gedacht aan de gevolgen van hun acties?

Het is een triest en sch0kkend verhaal. Twee mensen die het slacht0ffer zijn geworden van onnodig gew*ld en agress!e. En dat alles omdat drie jongemannen niet hebben nagedacht over de gevolgen van hun daden.

Hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn en ze moeten nu verantwoording afleggen voor hun aandeel in deze traged!e.

De rechtszaak tegen de drie jongemannen is nog gaande en de nabestaanden van Marco en Vanessa hopen op een rechtvaardige str*f voor de d*ders.

Het is een herinnering dat gewe!d en intim!datie nooit de oplossing zijn voor problemen en c0nflicten.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder