-

Algemeen

Thomas deelt zijn zorgen: “Al 7 jaar kan ik mijn vriendin geen beurt geven: “Ik lig naast haar te rukken”

Zoë, een 43-jarige vrouw, heeft geen interesse in s*ksuele activiteiten. Ze raakt nooit 0pgewonden en vindt het hele gebeuren maar gedoe. In een interview met De Telegraaf’s rubriek ‘Tussen de Lakens’ vertelt ze over haar relatie met haar vriend: “Hij ligt naast me te mast*rberen.”

“Toen ik jonger was, begonnen mijn vriendinnen interesse te tonen in s*ks. Ik had daar geen behoefte aan. Ik las geen 0pwindende verhalen in tienerbladen. Wat kon het mij schelen hoe iemand zijn of haar eerste keer had beleefd? Ik had ook geen interesse in jongens.”

Veel mensen vroegen me destijds of ik misschien op vrouwen viel, maar dat was het niet. Als ik uitging en een jongen interesse toonde, haakte ik af.”

“Ik vond z0enen nog wel oké, maar dat was het dan ook. Ik werd 0ntmaagd toen ik 27 was. Niet omdat ik dat zelf zo graag wilde, maar ik werd overgehaald toen ik dr0nken was.”

“Het was vresel!jk. Ik heb die jongen daarna nooit meer gezien of gesproken, dus je kunt wel zeggen dat het erg tegenviel.”

Ik raakte niet 0pgewonden
“Mijn ontmaagding was snel en liefdeloos. Het heeft een stempel gedrukt op de rest van mijn leven. Ik besloot dat ik het nooit meer zou doen met iemand waarvan ik niet zeker wist dat ik ook van hem hield. Toen ik 36 was, ontmoette ik Thomas. Hij maakte me gelukkig.”

“Maar let op: gelukkig, maar niet 0pgewonden. Als we int*em waren, vond ik er geen plezier in. Het was gewoon niet leuk en dat denk ik zeven jaar later nog steeds.”

“Ik heb een jaar lang gedaan alsof ik het leuk vond. Ik word niet 0pgewonden en ik moet 0vergeven als ik sp*rma zie. Voor mij is knuffelen en z0enen genoeg, maar daar blijft het dan ook bij.”

Emotioneel gesprek
“Na een jaar heb ik het hem gewoon verteld. Ik was oprecht emotioneel omdat ik mijn vriend geen s*ksleven kan bieden. Dat is te veel gevraagd voor mij. Hoewel ik het niet leuk vind voor hem, wil ik mezelf ook niet verwaarl0zen. Daar zou ik alleen maar last van hebben.”

Thomas staat met lege handen
“Hij vindt het soms wel moeilijk. Hij heeft periodes waarin hij echt zin heeft, maar dan krijgt hij bij mij geen gehoor. Hij is inmiddels zo ver dat hij het niet eens meer probeert.”

“Ik heb overwogen om de relatie open te stellen, maar ik wil niet dat hij met een andere vrouw gaat. Dat wil ik dan weer niet.”

Wat we nu doen, is veel knuffelen. Hij bevr*digt zichzelf terwijl hij naar een 0pwindend filmpje kijkt. Onze relatie is verder goed, behalve op s*ksueel gebied.”

“Gelukkig kan ik goed met hem praten. Dat vind ik belangrijker dan iemand met wie ik niet kan communiceren. We zijn gewoon anders.”

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder