Connect with us

Nieuwste

Schandalig: Badmeester verplicht moeder om haar dochter elders borstvoeding te geven!

Moeder Rachel McCarey, 39 jaar oud, besloot samen met haar eenjarige dochtertjes Annie naar het zwembad van Haven Point Leisure Centre in South Shields, Engeland te gaan.

Echter, de vreugde van hun uitje werd verstoord toen een badmeester haar eiste om haar kind elders borstvoeding te geven.

Dit incident was niet de eerste keer dat Rachel geconfronteerd werd met dergelijke verzoeken, maar deze keer besloot ze in actie te komen en een klacht in te dienen wegens discr!minatie van het moederschap.

Borstvoeding geven is een natuurlijke en belangrijke manier van voeden voor baby’s, en het is wettelijk beschermd in veel landen, waaronder Engeland.

Het recht van een moeder om haar baby in het openbaar borstvoeding te geven, wordt erkend en ondersteund door de Equality Act 2010. Echter, keer op keer worden moeders geconfronteerd met situaties waarin ze gevraagd worden om elders te voeden, wat resulteert in gevoelens van ongemak en discrim!natie.

Toen Rachel voor de tweede keer terugkeerde naar het zwembad, kreeg ze te horen dat ze haar kind in het zwembad kon voeden, maar dat ze naast de afvoer moest gaan zitten.

Dit verzoek was de druppel die de emmer deed overlopen voor Rachel. Ze voelde zich ongemakkelijk en haar dag was verpest. Ze kon niet geloven dat dit het beleid was van het recreatiecentrum.

Vastbesloten om actie te ondernemen, diende Rachel een formele klacht in bij de South Tyneside Council, de gemeente die het recreatiecentrum beheert.

Ze wees erop dat het verzoek om elders te voeden haar en haar kind openlijk discr!mineerde, in strijd met de wettelijke bescherming die ze zou moeten genieten.

“Ik geef al heel lang borstvoeding aan mijn twee dochters, een van 7 en een van een jaar oud, en tot nu toe heeft niemand me ooit gevraagd om me te verplaatsen en mijn meisjes in een specifieke ruimte te gaan voeden,” aldus Rachel.

“We zouden openlijk borstvoeding moeten kunnen geven waar we maar willen. De Equality Act 2010 stelt dat een moeder borstvoeding mag geven waar ze maar wil. Door te zeggen dat ik moest verplaatsen, discr!mineerde de directeur van het centrum mij en mijn kind openlijk.”

Dit incident benadrukt de noodzaak om bewustzijn en respect te bevorderen voor het recht van moeders om hun baby’s in het openbaar borstvoeding te geven.

Het is essentieel dat organisaties en instellingen, zoals recreatiecentra, duidelijke richtlijnen en training bieden aan hun medewerkers om ervoor te zorgen dat moeders zich welkom en ondersteund voelen tijdens het geven van borstvoeding.

Het indienen van een klacht en het aankaarten van deze kwesties helpt bij het creëren van bewustzijn en kan leiden tot positieve verandering.