-

Nieuwste

Schandalig: Badmeester verplicht moeder om haar dochter elders borstvoeding te geven!

Moeder Rachel McCarey, 39 jaar oud, besloot samen met haar eenjarige dochtertjes Annie naar het zwembad van Haven Point Leisure Centre in South Shields, Engeland te gaan.

Echter, de vreugde van hun uitje werd verstoord toen een badmeester haar eiste om haar kind elders borstvoeding te geven.

Dit incident was niet de eerste keer dat Rachel geconfronteerd werd met dergelijke verzoeken, maar deze keer besloot ze in actie te komen en een klacht in te dienen wegens discr!minatie van het moederschap.

Borstvoeding geven is een natuurlijke en belangrijke manier van voeden voor baby’s, en het is wettelijk beschermd in veel landen, waaronder Engeland.

Het recht van een moeder om haar baby in het openbaar borstvoeding te geven, wordt erkend en ondersteund door de Equality Act 2010. Echter, keer op keer worden moeders geconfronteerd met situaties waarin ze gevraagd worden om elders te voeden, wat resulteert in gevoelens van ongemak en discrim!natie.

Toen Rachel voor de tweede keer terugkeerde naar het zwembad, kreeg ze te horen dat ze haar kind in het zwembad kon voeden, maar dat ze naast de afvoer moest gaan zitten.

Dit verzoek was de druppel die de emmer deed overlopen voor Rachel. Ze voelde zich ongemakkelijk en haar dag was verpest. Ze kon niet geloven dat dit het beleid was van het recreatiecentrum.

Vastbesloten om actie te ondernemen, diende Rachel een formele klacht in bij de South Tyneside Council, de gemeente die het recreatiecentrum beheert.

Ze wees erop dat het verzoek om elders te voeden haar en haar kind openlijk discr!mineerde, in strijd met de wettelijke bescherming die ze zou moeten genieten.

“Ik geef al heel lang borstvoeding aan mijn twee dochters, een van 7 en een van een jaar oud, en tot nu toe heeft niemand me ooit gevraagd om me te verplaatsen en mijn meisjes in een specifieke ruimte te gaan voeden,” aldus Rachel.

“We zouden openlijk borstvoeding moeten kunnen geven waar we maar willen. De Equality Act 2010 stelt dat een moeder borstvoeding mag geven waar ze maar wil. Door te zeggen dat ik moest verplaatsen, discr!mineerde de directeur van het centrum mij en mijn kind openlijk.”

Dit incident benadrukt de noodzaak om bewustzijn en respect te bevorderen voor het recht van moeders om hun baby’s in het openbaar borstvoeding te geven.

Het is essentieel dat organisaties en instellingen, zoals recreatiecentra, duidelijke richtlijnen en training bieden aan hun medewerkers om ervoor te zorgen dat moeders zich welkom en ondersteund voelen tijdens het geven van borstvoeding.

Het indienen van een klacht en het aankaarten van deze kwesties helpt bij het creëren van bewustzijn en kan leiden tot positieve verandering.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder