Connect with us

Nieuwste

Academy legt Will Smith loodzware sanctie op na slag aan Chris Rock

Will Smith

De komende tien jaar is Will Smith niet meer welkom bij de uitreiking van de Oscars of andere evenementen van de organisatie. Het bestuur van de Academy vindt dat de klap van de acteur aan comedian Chris Rock ‘onaanvaardbaar en schadelijk gedrag’ was.

De periode van tien jaar begint vandaag. Smith mag niet fysiek, noch via een internetverbinding het evenement bijwonen.

De organisatie zegt sorry voor het feit dat de uitreiking gewoon doorging, zonder even stil te staan bij het incident. “Het was een kans voor ons om een voorbeeld te stellen voor onze gasten en kijkers en daarin schoten we tekort, onvoorbereid als we waren op iets wat nog nooit eerder is gebeurd.”

Met deze stap wil het bestuur het vertrouwen in de Academy herstellen. “We hopen dat nu een periode van genezing kan beginnen voor alle betrokkenen.”