-

Nieuwste

Rotterdamse inwoners gewaarschuwd na ontsnapping groot roofdier uit woning: “Blijf op afstand!”

Na een dagenlange zoektocht in een bosgebied in Hoogvliet is de serval gevangen door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), p0litie en brandweer.

Het Afrikaanse roofdier werd opgemerkt door oplettende burgers die beweerden dat het samen was met twee kittens. Na het inschakelen van de hulpdiensten werd er een grootschalige zoekactie op touw gezet.

De serval is een groot roofdier dat voornamelijk voorkomt in Afrika. Het heeft een lange nek, grote oren en een gevlekte vacht.

Het is een zeer wendbaar dier en staat bekend om zijn sprongkracht en snelheid. Het dier kan in het wild tot wel twintig jaar oud worden en jaagt voornamelijk op kleine zoogdieren zoals konijnen en vogels.

De zoektocht naar de serval begon enkele dagen geleden nadat er verschillende meldingen binnenkwamen van mensen die het dier hadden gezien.

De LID, p0litie en brandweer werden ingeschakeld om het dier op te sporen en te vangen. Er werd een gebied afgezet en er werden valstrikken geplaatst om het dier te lokken.

Uiteindelijk werd de serval gevangen met behulp van een verdovingspijl. Het dier is overgebracht naar een opvangcentrum waar het wordt verzorgd en gecontroleerd op eventuele verw0ndingen.

Ook wordt onderzocht of het dier drachtig is en dus mogelijk kittens heeft.

De eigenaar van de serval is nog niet bekend en het is nog onduidelijk hoe het dier in Nederland terecht is gekomen. De serval is een exotisch dier dat niet als huisdier gehouden mag worden zonder vergunning.

Het houden van exotische dieren als huisdier is in Nederland aan regels gebonden om ervoor te zorgen dat de dieren op een verantwoorde manier worden gehouden en verzorgd.

Het is belangrijk om te beseffen dat het houden van exotische dieren als huisdier niet alleen verboden is, maar ook zeer onverantwoord en gevaarlijk kan zijn.

Deze dieren hebben vaak specifieke verzorging en voeding nodig en hebben een natuurlijk instinct om te jagen en te d0den. Het houden van deze dieren in gevangenschap kan leiden tot stress, gezondheidsproblemen en agress!e.

De vangst van de serval benadrukt het belang van bewustwording en handhaving van de regels omtrent het houden van exotische dieren.

Het is essentieel om te zorgen voor de juiste voorlichting en educatie over de verzorging van exotische dieren en het belang van hun natuurlijke habitat.

Daarnaast is het belangrijk dat de regels strikt worden nageleefd en dat er sancties worden opgelegd aan mensen die zich niet aan de regels houden.

Het incident met de serval laat ook zien hoe belangrijk het is dat burgers alert zijn op hun omgeving en dieren in nood.

Het melden van verd*chte situaties kan leiden tot snelle actie en kan helpen om dieren in geva*r te beschermen.

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder