-

Nieuwste

Politie twijfelt aan dagboek Borsato-slachtoffer: ‘Meer bewijs nodig’

Marco Borsato zou tussen 2014 en 2019 een minderjarig meisje onheus aangeraakt hebben. De zaak ging aan het rollen nadat de moeder haar dagboek vond.

Daar stond het gedrag van de zanger uitgebreid beschreven. Nu rijzen er twijfels over de echtheid van het dagboek.

Het parket vroeg het vermeende slachtoffer om meer bewijs. Dat laat het weekblad Privé weten.

De moeder zegt dat ze Marco al in 2019 confronteerde met zijn gedrag en het dagboek van het meisje. De zanger zou een en ander dan toegegeven hebben.

Daar zou een tape van zijn, omdat de moeder stiekem het gesprek opnam. De dochter en Marco hebben samen psychologen bezocht en tijdens een sessie zou de zanger zijn excuses hebben aangeboden.

Eind december 2021 kwam de zaak uitgebreid in de media. Maar na al die tijd is er nog geen duidelijkheid over de feiten.

Het parket is blijkbaar nog niet echt overtuigd van de schuld van Marco. Blijkt dat het dagboek nu uitgebreid wordt onderzocht.

Het uur van de waarheid komt wel steeds naderbij. De advocaat van de zanger, Geert-Jan Knoops, onthulde dat er een handschriftonderzoek wordt gedaan van het dagboek.

Het is niet geweten hoe lang dit onderzoek nog gaat duren. Wel meldt Privé dat het parket nu om meer bewijs gevraagd heeft.

Er moeten meer geschreven documenten worden aangereikt. Daaruit moet blijken of het handschrift in het dagboek wel degelijk van het meisje is. “Blijkbaar bestaat daar twijfel over”, klinkt het.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder