Connect with us

Nieuwste

Politie twijfelt aan dagboek Borsato-slachtoffer: ‘Meer bewijs nodig’

Marco Borsato zou tussen 2014 en 2019 een minderjarig meisje onheus aangeraakt hebben. De zaak ging aan het rollen nadat de moeder haar dagboek vond.

Daar stond het gedrag van de zanger uitgebreid beschreven. Nu rijzen er twijfels over de echtheid van het dagboek.

Het parket vroeg het vermeende slachtoffer om meer bewijs. Dat laat het weekblad Privé weten.

De moeder zegt dat ze Marco al in 2019 confronteerde met zijn gedrag en het dagboek van het meisje. De zanger zou een en ander dan toegegeven hebben.

Daar zou een tape van zijn, omdat de moeder stiekem het gesprek opnam. De dochter en Marco hebben samen psychologen bezocht en tijdens een sessie zou de zanger zijn excuses hebben aangeboden.

Eind december 2021 kwam de zaak uitgebreid in de media. Maar na al die tijd is er nog geen duidelijkheid over de feiten.

Het parket is blijkbaar nog niet echt overtuigd van de schuld van Marco. Blijkt dat het dagboek nu uitgebreid wordt onderzocht.

Het uur van de waarheid komt wel steeds naderbij. De advocaat van de zanger, Geert-Jan Knoops, onthulde dat er een handschriftonderzoek wordt gedaan van het dagboek.

Het is niet geweten hoe lang dit onderzoek nog gaat duren. Wel meldt Privé dat het parket nu om meer bewijs gevraagd heeft.

Er moeten meer geschreven documenten worden aangereikt. Daaruit moet blijken of het handschrift in het dagboek wel degelijk van het meisje is. “Blijkbaar bestaat daar twijfel over”, klinkt het.