-

Nieuwste

Kletsnat weekend voor de deur: Keiharde onweer en hevige regenval

Als je geen paraplu in huis hebt, is het een goed idee om er komend weekend een te halen.

Zware regen gedurende korte perioden, vooral op zaterdag, met tussendoor mogelijk onweer. Niet koud: de temperatuur kan oplopen tot 17 graden!

Volgens Weeronline begint het vrijdag weer droog te worden met op sommige plaatsen wat zon. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en valt er plaatselijk wat regen.

De temperatuur ligt tussen de 11 en 17 graden.

Zaterdag gaat het regenen. In de middag trekken vanuit het zuiden stevige buien over het land. “Bovendien kan er in korte tijd zware regenval vallen met tussendoor onweersbuien”, zei Werenlane.

Tussen de buien door voelde de zaterdag als lente toen de temperatuur weer opliep tot 17 graden.

Vooral in het binnenland blijft het zondagochtend nog enige tijd regenen. Droog weer in het westen was in de middag ook het geval in de rest van het land.

De temperaturen worden iets koeler, met maxima tussen de 10 en 14 graden. “Dus als je lekker op je terras wilt zitten, kies dan een plekje uit de wind en de zon.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder