-

Nieuwste

Ouders uit Lelystad willen niet langer voor hun baby zorgen en nemen tragisch besluit

In Lelystad heeft een koppel hun baby, die slechts zeven maanden oud is, aan de p0litie overgedragen.

De ouders verklaarden tegenover de agenten dat ze niet langer voor hun kind wilden zorgen.

Het incident vond gisteravond plaats in een woning in Lelystad. De vader en moeder kregen ruzie in huis, en de situatie esca!eerde.

Verontruste buurtbewoners belden de hulpd!ensten en meldden de onrust. De p0litie kwam ter plaatse in reactie op de oproep.

Het bleek dat de ouders niet langer samenwoonden en dat de moeder van de baby ook beperkt mobiel was. Pogingen om de situatie te bemiddelen waren niet succesvol.

Vervolgens gaven de ouders aan de p0litie te kennen dat ze niet langer voor hun pasgeboren kind wilden zorgen en verzochten de p0litie om het kind in bewaring te nemen.

De agenten hebben aan dit verzoek gehoor gegeven en de baby naar het p0litiebureau gebracht. Bij aankomst is er direct overleg gepleegd met de spoedzorg van Veilig Thuis.

Er is nu besloten dat de baby onder voogdij komt te staan van een familielid dat elders in het land woont. Naar verluidt betreft het de oma van het kind, die in Amsterdam woont.

De specifieke relatie van de grootmoeder tot de vader of moeder is niet bekendgemaakt. In eerste instantie waren de ouders emotioneel, maar uiteindelijk stemden ze in met de beslissing.

Gedurende de tijd dat de baby op het p0litiebureau verbleef, is er goed voor het kind gezorgd. Er werd gezorgd voor een fles melk, een pak luiers en er waren ten minste tien collega’s aanwezig.

Dit inc!dent roept bezorgdheid op over het welzijn van het kind en de omstandigheden die hebben geleid tot de beslissing van de ouders.

Het is belangrijk dat de betreffende autoriteiten een grondig onderzoek instellen om de veiligheid en het welzijn van het kind te waarborgen.

Waarschijnlijk zal de Kinderbescherming bij de zaak betrokken worden om de situatie te beoordelen en voortdurende ondersteuning en zorg voor de baby te bieden.

De prioriteit moet liggen bij het vinden van een geschikte en stabiele omgeving voor de opvoeding van het kind.

De gemeenschap en lokale organisaties moeten ook waakzaam zijn en klaar staan om hulp te bieden aan gezinnen die met uitdagende omstandigheden te maken hebben.

Het is cruciaal om ondersteuningssystemen en hulpbronnen aan te bieden aan ouders die mogelijk overweldigende stress ervaren of moeite hebben met de zorg voor hun kinderen.

Er moeten inspanningen worden geleverd om bewustwording te creëren over beschikbare ondersteunende diensten en om individuen aan te moedigen hulp te zoeken wanneer dat nodig is.

Open communicatie en samenwerking tussen maatschappelijk werkers, zorgverleners en gemeenschapsorganisaties.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder