-

Economie

Oude foto van Jutta Leerdam toont worsteling met eetstoornis: ‘Ik zag mezelf als dik!’

Schaatskoningin Jutta Leerdam heeft recentelijk haar moedige verhaal gedeeld over haar gevecht tegen een eetstoornis.

Ondanks haar successen op het ijs, heeft de 24-jarige sportster jarenlang te kampen gehad met mentale en fysieke problemen als gevolg van deze uitdagende strijd.

Hoewel Leerdam de laatste tijd veel in het nieuws is vanwege haar nieuwe relatie met wereldberoemde influencer Jake Paul, zijn er bezorgde fans die vrezen dat haar focus op de sport hierdoor verloren gaat.

Leerdam benadrukt echter dat ze zich weer voor de volle 100 procent richt op haar schaatscarrière en dat haar relatie met een bekende influencer haar ambities niet zal belemmeren.

Niettemin heeft Leerdam in het verleden te maken gehad met aanzienlijke mentale en fysieke uitdagingen die haar prestaties hebben beïnvloed.

In een openhartig interview met YouTuber Robert Rodenburg, genaamd ‘Open Kaart’, onthult Leerdam haar ervaringen met de eetstoornis.

Jarenlang gevecht tegen een eetstoornis
Tijdens het interview onthulde Leerdam dat ze gedurende drie jaar obsessief bezig was met gezond eten en intensief sporten op topniveau, wat uiteindelijk resulteerde in de ontwikkeling van een eetstoornis.

Leerdam legt uit: “Ik had mezelf volledig geconditioneerd. Ik at alleen maar gezond en niet veel.

Ik werd erg dun en dat was achteraf gezien niet goed, omdat ik op een gegeven moment gewoon geen kracht meer had.”

Dit destructieve eetpatroon bracht Leerdam veel problemen met zich mee. Ze kon een tijdlang niet trainen, had last van haaruitval en was vier jaar lang niet ongesteld: “Men beweert dat dit normaal is in de sportwereld, maar dat is het absoluut niet.”

Leerdam voegt eraan toe: “Het idee dat ik te dik ben, zit altijd in mijn hoofd. […] Dat zal altijd een uitdaging blijven.”

Fans hadden eerder al hun bezorgdheid geuit over een mogelijk eetprobleem, mede vanwege een bepaalde foto die circuleerde.

Een nieuw hoofdstuk van herstel en bewustwording
Ondanks de uitdagende periode die Leerdam heeft doorgemaakt, is ze vastberaden om haar ervaringen te gebruiken als inspiratiebron voor anderen.

Ze erkent dat mentale gezondheid een cruciaal aspect is van het algehele welzijn en wil het taboe rondom eetstoornissen doorbreken.

Door haar verhaal te delen, hoopt ze anderen aan te moedigen om hulp te zoeken en openlijk te praten over deze gevoelige onderwerpen.

Leerdam benadrukt dat het herstel een voortdurend proces is, maar dat ze vastbesloten is om haar gezondheid en welzijn op de eerste plaats te zetten.

Ondersteuning en begrip van fans en experts
De openheid van Jutta Leerdam heeft geleid tot een golf van steun en begrip van fans en experts. Haar moedige stap om haar eigen strijd te delen, heeft anderen aangemoedigd om hun eigen ervaringen te delen en heeft het belang van bewustwording en behandeling van eetstoornissen benadrukt.

Deskundigen op het gebied van mentale gezondheid benadrukken het belang van vroegtijdige interventie en het zoeken naar professionele hulp bij het omgaan met eetstoornissen.

Met haar krachtige boodschap en vastberadenheid om anderen te inspireren, zet Jutta Leerdam zich in om een positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met mentale gezondheid en eetstoornissen. Haar ervaringen benadrukken dat het essentieel is om de juiste ondersteuning en behandeling te bieden aan iedereen die te maken heeft met deze uitdagende strijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder