-

Economie

Ontmaskering bij Steenrijk, Straatarm: ‘Rijke Jesper blijkt oplichter’

Het programma Steenrijk, Straatarm lijkt de laatste tijd niet al te soepel te verlopen. De afleveringen van het nieuwe seizoen zijn tot nu toe allesbehalve zonder controverse geweest.

Eerder zagen we al acteurs meedoen, en nu is er dus een oplichter opgedoken. Het lijkt erop dat de pool van rijke deelnemers aan het opraken is.

Het begrip “steenrijk” is enigszins subjectief. Als we het aan de redactie vragen, komt deze met een schatting van 2,2 miljoen euro als richtlijn om als steenrijk te worden beschouwd.

Met dat bedrag hoef je in principe nooit meer te werken, mits je verstandig met je geld omgaat.

In Nederland is het aantal steenrijke mensen dat bereid is om met hun gezicht op televisie te verschijnen beperkt. Daarom moet het programma soms genoegen nemen met minder kritische selectiecriteria voor de deelnemers.

Deze keer hebben ze Jesper en zijn vriendin Shannon gevonden, die maandelijks aanzienlijke bedragen binnenhalen.

Jesper is een zogenaamde dropshipper, wat inhoudt dat hij goedkope producten tegen hoge prijzen verkoopt door middel van een doordachte marketingstrategie.

Aangezien veel dropshippers goedkope spullen uit China halen, gaan er vaak klachten gepaard met de kwaliteit en levering van de producten.

Jesper lijkt weinig te doen met deze klachten en kwam daardoor in het programma Radar in opspraak. Zijn klanten beschuldigden hem van oplichting.

Veel van Jespers dropship-bedrijven ontvingen buitengewoon negatieve beoordelingen. Er werd geklaagd over slechte klantenservice en slechte kwaliteit van de geleverde producten.

Als er iets kapot ging of niet aankwam, werd er nauwelijks tot geen compensatie geboden aan de klanten. Het blijkt nu dat Jesper hier enorm veel geld mee heeft verdiend.

Dat is natuurlijk positief voor hem, maar het roept wel twijfels op of zo iemand een platform verdient in het programma Steenrijk, Straatarm.

Het is begrijpelijk dat het programma op zoek is naar interessante en diverse deelnemers, maar het is van essentieel belang om zorgvuldig te selecteren wie er meedoet.

Het is belangrijk om mensen te vinden die op een eerlijke en ethische manier hun rijkdom hebben vergaard. Het lijkt erop dat in het geval van Jesper er sprake is van dubieuze praktijken, wat het imago van het programma negatief kan beïnvloeden.

Het is aan de programmamakers om te bepalen welke deelnemers ze selecteren en welke boodschap ze willen overbrengen aan het publiek.

Het is te hopen dat ze in de toekomst kritischer zullen zijn bij het selecteren van deelnemers om ervoor te zorgen dat het programma zijn integriteit behoudt en geen platform biedt aan personen met twijfelachtige achtergronden. Daarnaast is het van groot belang dat consumenten alert blijven.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder