-

Economie

Ontmaskering bij Steenrijk, Straatarm: ‘Rijke Jesper blijkt oplichter’

Het programma Steenrijk, Straatarm lijkt de laatste tijd niet al te soepel te verlopen. De afleveringen van het nieuwe seizoen zijn tot nu toe allesbehalve zonder controverse geweest.

Eerder zagen we al acteurs meedoen, en nu is er dus een oplichter opgedoken. Het lijkt erop dat de pool van rijke deelnemers aan het opraken is.

Het begrip “steenrijk” is enigszins subjectief. Als we het aan de redactie vragen, komt deze met een schatting van 2,2 miljoen euro als richtlijn om als steenrijk te worden beschouwd.

Met dat bedrag hoef je in principe nooit meer te werken, mits je verstandig met je geld omgaat.

In Nederland is het aantal steenrijke mensen dat bereid is om met hun gezicht op televisie te verschijnen beperkt. Daarom moet het programma soms genoegen nemen met minder kritische selectiecriteria voor de deelnemers.

Deze keer hebben ze Jesper en zijn vriendin Shannon gevonden, die maandelijks aanzienlijke bedragen binnenhalen.

Jesper is een zogenaamde dropshipper, wat inhoudt dat hij goedkope producten tegen hoge prijzen verkoopt door middel van een doordachte marketingstrategie.

Aangezien veel dropshippers goedkope spullen uit China halen, gaan er vaak klachten gepaard met de kwaliteit en levering van de producten.

Jesper lijkt weinig te doen met deze klachten en kwam daardoor in het programma Radar in opspraak. Zijn klanten beschuldigden hem van oplichting.

Veel van Jespers dropship-bedrijven ontvingen buitengewoon negatieve beoordelingen. Er werd geklaagd over slechte klantenservice en slechte kwaliteit van de geleverde producten.

Als er iets kapot ging of niet aankwam, werd er nauwelijks tot geen compensatie geboden aan de klanten. Het blijkt nu dat Jesper hier enorm veel geld mee heeft verdiend.

Dat is natuurlijk positief voor hem, maar het roept wel twijfels op of zo iemand een platform verdient in het programma Steenrijk, Straatarm.

Het is begrijpelijk dat het programma op zoek is naar interessante en diverse deelnemers, maar het is van essentieel belang om zorgvuldig te selecteren wie er meedoet.

Het is belangrijk om mensen te vinden die op een eerlijke en ethische manier hun rijkdom hebben vergaard. Het lijkt erop dat in het geval van Jesper er sprake is van dubieuze praktijken, wat het imago van het programma negatief kan beïnvloeden.

Het is aan de programmamakers om te bepalen welke deelnemers ze selecteren en welke boodschap ze willen overbrengen aan het publiek.

Het is te hopen dat ze in de toekomst kritischer zullen zijn bij het selecteren van deelnemers om ervoor te zorgen dat het programma zijn integriteit behoudt en geen platform biedt aan personen met twijfelachtige achtergronden. Daarnaast is het van groot belang dat consumenten alert blijven.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder