Connect with us

Home

Onderzoek: 75% singles verkiest mannen met een buikje

Telkens wanneer de zomer in aantocht is, sloven we ons uit in de sportschool om die overtollige kilo’s te verliezen. Voor mannen met wat meer vlees op de botten is er goed nieuws. Volgens een onderzoek verkiest 75% singles mannen met een buikje.

Mensen die dachten dat vrouwen liever een man met een sixpack hebben, komen bedrogen uit. Een studie van dating.com geeft aan dat dit totaal niet het geval is. In een online enquête werden gebruikers gevraagd naar hun voorkeur van uiterlijk bij mannen.

Aan de studie deden zowat tweeduizend gebruikers mee en 75 procent gaf aan dat ze liever een man met een buikje hebben, veeleer dan een kerel met een afgetraind lichaam.

Levensgenieter

Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat vrouwen liever iemand hebben die met volle teugen van het leven geniet. Dat is toch zoveel leuker dan iemand die op elke calorie let.

Voor twintig procent van de ondervraagden maakte het ook helemaal niets uit hoe hun ideale man eruitziet. Persoonlijkheid is voor deze vrouwen belangrijker dan lichaamstype.

Amper 15 procent van de deelnemers gaf te kennen dat ze toch eerder iemand zoeken met een Ken of Barbie-achtig lichaam.

Echte wereld

Expert in dating en vicepresident bij dating.com, Marie Sullivan, legt uit dat ze tevreden is dat de echte wereld toont dat je niet compleet afgetraind moet zijn om mooi te worden gevonden.

Ze merkte op: “Films en series hebben de neiging om Barbie en Ken type lichamen te promoten, die mensen het idee geven dat ze er zo uit moeten zien om hun match te vinden. We zijn blij te kunnen bevestigen dat dit niet is hoe het in het echte leven werkt.”