-

Economie

Nederlandse man raakt volledig in paniek nadat hij 15 eieren in zijn achterste heeft gestopt

De invloed van GHB op het menselijk lichaam is zorgwekkend en kan leiden tot ernstige gevolgen, zoals in het geval van deze onfortuinlijke Nederlandse man.

GHB, voluit gamma-hydroxyboterzuur, is een synthetische drug die zowel verdovende als stimulerende effecten heeft. Het wordt meestal gebruikt als partydr*g vanwege de ontspannende en euforische effecten. Echter, de gevaren en risic-’s van het gebruik van GHB zijn aanzienlijk en worden vaak onderschat.

In dit specifieke geval was de 29-jarige man verslaafd aan GHB en bevond hij zich onder invloed van het verdovende middel toen hij opmerkelijke beslissingen nam. Samen met zijn partner besloot hij om gekookte en gepelde eieren te gebruiken voor een zeer ongewone handeling: het inbrengen van 15 eieren in zijn rect*m.

Na enige tijd begon de man hevige buikpijn te ervaren, wat uiteindelijk leidde tot zijn bezoek aan de spoedeisende hulp. Bij aankomst werd zijn verhoogde hartslag en versnelde ademhaling opgemerkt, evenals willekeurige samentrekkingen van zijn buikspieren.

De ernst van de situatie werd snel duidelijk toen een CT-scan werd uitgevoerd. Uit de scan bleek dat de karteldarm van de man geperforeerd was, wat leidde tot de aanwezigheid van lucht en vocht in de buikholte. Er werd onmiddellijk besloten tot een operatie om de schade te herstellen.

Tijdens de operatie ontdekten de artsen een aanzienlijke scheur in de darmwand van de man, evenals de aanwezigheid van een buikvliesontsteking. Ondanks de ernstige situatie werden de eieren verwijderd en de nodige medische zorg verleend. Momenteel verblijft de man nog in het z!ekenhu!s, waar hij naar verwachting enkele dagen zal moeten blijven om te herstellen. Het is echter onzeker of er blijvende schade zal zijn als gevolg van zijn ondoordachte handeling.

Deze gebeurtenis roept veel vragen op over de gevolgen van drugsgebruik en de impact ervan op het nemen van onverantwoorde risico’s. GHB is een zeer verslavende dr*g die al na enkele keren gebruik kan leiden tot afhankelijkheid. De effecten van GHB variëren van persoon tot persoon, maar vaak ervaren gebruikers een gevoel van gelukzaligheid en een verhoogd lib!do.

Deskundigen van de Jellinek-kliniek waarschuwen echter voor de verraderlijkheid van GHB. De hoeveelheid die nodig is voor de gewenste effecten ligt zeer dicht bij de dosis waarbij negatieve effecten optreden, zoals bewusteloosheid. Het risico van overdosering is aanzienlijk, en een te hoge dosis kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs tot ademstilstand.

De gevolgen van GHB-gebruik kunnen verwoestend zijn, zowel op korte als op lange termijn. Naast het risico op fysieke schade, zoals in het geval van de man die eieren in zijn achterste stopte, kan het ook leiden tot ernstige psychische en sociale problemen. Verslaving aan GHB kan het dagelijks functioneren belemmeren, relaties verstoren en de algehele gezondheid en welzijn van een persoon aantasten.

Een van de meest verontrustende aspecten van GHB-gebruik is de onvoorspelbaarheid van de dosering en de effecten ervan. Omdat GHB meestal in vloeibare vorm wordt ingenomen, is het moeilijk om de exacte concentratie te bepalen. Dit leidt tot een hoog risico op overdosering, vooral wanneer mensen zelf experimenteren met het bereiden van GHB-mengsels. Het verschil tussen een recreatieve dosis en een gevaarlijke dosis is erg klein, waardoor het risico op ernstige complicaties zoals bewusteloosheid en ademhalingsproblemen toeneemt.

Daarnaast kan GHB-gebruik leiden tot afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Mensen die regelmatig GHB gebruiken, ontwikkelen tolerantie, wat betekent dat ze steeds hogere doses nodig hebben om het gewenste effect te bereiken. Het stoppen met GHB kan ernstige ontwenningsverschijnselen veroorzaken, waaronder angst, hallucinaties, slaapproblemen en zelfs levensbedre!gende epileptische aanva!len.

Het is belangrijk op te merken dat GHB-gebruik illegaal is in de meeste landen, waaronder Nederland, vanwege de ernstige risico’s en schadelijke gevolgen ervan. Het valt onder de Opiumwet en het bezit, de productie en de handel ervan zijn strafbaar. Desondanks blijft het gebruik ervan een probleem, vooral in bepaalde subculturen en feestscenes.

Om het GHB-gerelateerde schadelijke gedrag en de bijbehorende risico’s te verminderen, is het cruciaal om bewustzijn en voorlichting te bevorderen. Gebruikers moeten begrijpen dat de gevolgen van het gebruik van GHB ernstig kunnen zijn en dat het experimenteren met dergelijke gevaarlijke stoffen onvoorspelbaar en potentieel levensbedreigend kan zijn.

Het is ook van groot belang om steun en behandeling te bieden aan mensen die worstelen met GHB-verslaving. Gespecialiseerde hulpverleningsinstanties, zoals verslavingszorginstellingen en klinieken, kunnen ondersteuning bieden bij het afkicken van GHB en het omgaan met de onderliggende problemen die tot het gebruik hebben geleid. Het is essentieel om verslavingsproblemen serieus te nemen en mensen aan te moedigen hulp te zoeken wanneer dat nodig is.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder