-

Economie

Nederland toch wel door naar finale Eurovisie Songfestival?

Afgelopen donderdag was een teleurstellende dag voor Nederlandse muziekliefhebbers, want Mia Nicolai en Dion Cooper werden uitgeschakeld op het Eurovisie Songfestival.

Ondanks hun inspanningen en het lovende commentaar van Jantje Smit over hun optreden van “Burning Daylight” als ‘loepzuiver’ en ‘glashelder’, hebben ze de volgende ronde niet gehaald.

Hoewel het jammer is dat Mia en Dion vroegtijdig naar huis moesten, kan het ook als een opluchting worden gezien.

Het is namelijk bekend dat Mia in haar hele leven slechts 20 keer heeft opgetreden, en dat voor een maximum van 250 mensen.

Dion Cooper heeft ook niet veel podiumervaring. Het is duidelijk dat ze nog een lange weg te gaan hebben om zich te meten met de andere getalenteerde deelnemers.

Gelukkig betekent hun uitschakeling niet dat Nederland helemaal niet meer vertegenwoordigd is in de competitie.

Er blijkt namelijk een Nederlandse danser in de Finse delegatie te zitten. Het gaat om Jesse Wijnans, een 34-jarige danser die in een opvallend roze pakje het podium deelt met zanger Käärijä.

Het is geweldig om te zien dat er toch nog iemand uit Nederland betrokken is bij het evenement. We zijn trots op Jesse en zijn bijdrage aan het optreden van Finland.

Voor velen is Jesse Wijnans geen onbekende. Hij heeft al meegedaan aan bekende televisieprogramma’s zoals Dancing with the Stars en The Big Show van Ruben Nicolai.

Daarnaast stond Jesse eerder op het Eurovisie Songfestivalpodium in Rotterdam als een van de dansers in het ensemble. Hij heeft dus al de nodige ervaring in de internationale muziekwereld.

Naast Finland zijn er nog negen andere landen die zich hebben geplaatst voor de finale aanstaande zaterdag: Kroatië, Moldavië, Israël, Portugal, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Servië en Noorwegen.

Volgens de bookmakers is er één grote favoriet voor de overwinning, namelijk de Zweedse zangeres Loreen. Het belooft dus een spannende en spectaculaire finale te worden.

Hoewel Mia en Dion niet verder zijn gekomen, kunnen we trots zijn op hun deelname en de inzet die ze hebben getoond.

Het Eurovisie Songfestival is een competitie met sterke concurrentie, en alleen al deel uitmaken van dit internationale evenement is een grote prestatie op zich.

We hopen dat ze blijven groeien als artiesten en in de toekomst nog meer kansen krijgen om hun talent te laten zien.

Nu alle ogen gericht zijn op de finale, zullen we onze steun blijven geven aan Jesse Wijnans en de andere getalenteerde deelnemers die Nederland vertegenwoordigen.

Laten we genieten van een avond vol muziek, passie en verrassingen, en wie weet brengen ze ons volgend jaar wel de gewenste overwinning.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jesse Wijnans (@jessewijnans)

Economie

Viraal Tiktok video zet online discussie in gang over verstelbare stoelen bij lange vluchten

Het zoeken naar comfort tijdens een vliegreis kan behoorlijk irritant zijn, met name bij langeafstandsvluchten.

Is het achterover leunen van je stoel de oplossing of biedt een nekkussen soelaas? Is het de investering waard om voor first class te kiezen, of voldoet een plaats in de economy class?

Een bepaalde TikTok-gebruiker en reisblogger heeft een veelvoorkomend dilemma tijdens vluchten, en vooral bij langeafstandsvluchten, aangekaart: de vraag of het geoorloofd is je stoel achterover te kantelen.

Na het plaatsen van haar verhaal, wakkerde ze een hevige online discussie aan.

Lees verder om te ontdekken wat de meerderheid daarover te zeggen had.

Taylor Futch, bekend op TikTok als @tfutchh, bracht een veelvoorkomend scenario ter sprake op het sociale netwerk.

Op een vlucht besloot ze haar stoel achterover te zetten voor meer comfort, maar de passagier achter haar was daar niet van gediend en duwde haar stoel terug naar voren.

“Wow, iemand heeft net mijn stoel vooruitgeduwd en gezegd dat ik niet mag leunen tijdens mijn tien uur durende vlucht omdat ze dat te veel vindt”, postte Taylor bij een video van negen seconden die ondertussen viraal is gegaan. “Wat moet ik nu doen?”

De reacties op het dilemma van de 26-jarige lieten niet lang op zich wachten en de meningen waren verdeeld.

Eén persoon betoogde: “Jullie zijn gek… Als mijn stoel achterover kan en ik heb ervoor betaald, dan leun ik ook achterover!!! En als degene achter mij hetzelfde doet… ✨ dan hebben ze net zoveel ruimte✨”.

Een ander persoon gaf tegenwicht: “Alleen omdat het kan, betekent nog niet dat je het moet doen. Ik zou het niet prettig vinden als iemand het bij mij deed, dus doe ik het ook niet bij een ander. ✨”

Er waren ook mensen die aangaven dat ze zelfs op lange vluchten rechtop zouden blijven zitten om de passagier achter hen niet te hinderen.

Er was in ieder geval één reactie die niet de passagiers de schuld gaf, maar de luchtvaartmaatschappijen. “Als jullie zeggen dat achterover leunen onbeleefd is, zijn jullie eigenlijk boos op de luchtvaartmaatschappijen. Schrijf ze een e-mail om te klagen dat ze de stoelen groter moeten maken en meer ruimte moeten bieden.”

In een vervolgpost deelde Taylor dat ze haar stoel achterover had gezet, behalve tijdens de maaltijden.

@tfutchh

What would you do? #traveltiktok #solotravel #hostellife

♬ queen of disaster with sparkles – ˚ ˚。° ⋆♡˚🎀 ꒰ ྀི ◞ ˕ ก ꒱ ⭐️

Wat vind jij? Is het acceptabel om je stoel achterover te leunen in een vliegtuig, ongeacht de duur van de vlucht of maakt de lengte van de vlucht toch uit?

Deel je mening in de reacties.

Lees verder