-

Nieuwste

Nederland gooit deuren wagenwijd open: ‘Tienduizenden vluchtelingen in aantocht’

Nederland staat een enorm probleem te wachten. Er zijn immers veel meer vluchtelingen naar Nederland onderweg dan aanvankelijk gedacht.

Bij het COA zijn er duizenden extra opvangplekken nodig. In 2024 zouden er wel 77.100 extra plaatsen nodig zijn. Dit is echt een enorm aantal.

Niet zonder reden maakt staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg zich dan ook grote zorgen. Dit jaar mogen we nog eens 70.000 vluchtelingen verwachten.

Komend jaar en ook het jaar daarna zal dat stijgen naar meer dan 97.000 vluchtelingen. Een groot gedeelte daarvan zou minderjarig zijn.

Daardoor neemt de druk op de gemeenten nog toe. Zij moeten niet alleen voor noodopvang zorgen, maar moeten vluchtelingen met een verblijfsvergunning verplicht een woning geven.

In de tweede helft van dit jaar gaat het om 27.300 mensen. Nederlanders moeten ondertussen zelf ontzettend lang wachten op een eigen huis.

Van der Burg is bezorgd. Hij heeft geen idee hoe en waar hij al die mensen moet gaan opvangen. Er gaan dan ook nog eens veel meer Oekraïners komen.

Momenteel vangt Nederland al 90.000 mensen uit dat land op. Volgens de staatssecretaris komen er nog veel meer en die hebben allemaal recht op een huis.

Uit statistieken komt naar voren dat 80 tot 85 procent van de asielverzoeken wordt goedgekeurd. Dat is dan al een lager percentage dan in andere landen.

Daar wil het kabinet iets aan doen. Syriërs en Jemenieten komen sowieso al sneller in aanmerking voor een verblijfsvergunning.

Het kabinet wil ook verzoeken van mensen uit Moldavië en Algerije sneller gaan inwilligen. Nog meer vluchtelingen dus.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder