Connect with us

Economie

Mysterieuze z!ekte bij koningin Máxima ontdekt: wat is er aan de hand?

Máxima

In de Belgische pers is onlangs een opvallend verhaal verschenen over koningin Máxima. Het tijdschrift Knack meldt namelijk dat onze koningin zou l!jden aan de zogeheten “koninginnenz!ekte”.

Dit is een aand0ening waar veel royals mee w0rstelen, waaronder Letizia van Spanje en Mathilde. Maar wat houdt deze z!ekte precies in en hoe gaat Máxima ermee om?

Volgens royaltyjournalist Jo De Poorter is gewicht een gevoelig onderwerp bij de Nederlandse royals.

Zowel Máxima als Willem-Alexander zijn daar erg mee bezig. Maar het lijkt erop dat Máxima in het bijzonder geobsedeerd is door haar gewicht en het behouden van haar slanke figuur.

De koninginnenz!ekte, ook wel bekend als an0rexia athletica, is een aand0ening waarbij mensen obsessief bezig zijn met sporten en afvallen.

Vaak gaat dit gepaard met een verstoorde lichaamsbeleving en angst om aan te komen. Het komt vooral voor bij mensen die een bepaald ideaalbeeld nastreven, zoals sporters, modellen en dus ook royals.
Máxima

Volgens De Poorter heeft Máxima het zo erg te pakken dat ze zelfs haar eigen Tupperwarepotje met gestoomde groenten meeneemt.
koningin Máxima

Dit om er zeker van te zijn dat ze gezond eet en niet te veel calorieën binnenkrijgt. Het lijkt erop dat Máxima hierin erg ver gaat en dat het een grote invloed heeft op haar dagelijkse leven.
Willem-Alexander en Máxima

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse royals in verband worden gebracht met een eetst00rnis.

Prinses Amalia werd eerder al het slacht0ffer van bodyshaming en ook prinses Mabel heeft in het verleden aangegeven te kampen met een eetst00rnis.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het hier om een serieuze aand0ening gaat, die niet zomaar kan worden opgelost door meer wilskracht of discipline.
prinses amalia en maxima

Het is dan ook niet iets om lichtzinnig over te doen en het kan zeer schadel!jk zijn voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van de persoon in kwestie.

Het is niet bekend of Máxima professionele hulp krijgt voor haar problemen met eten en gewicht. Maar het is wel duidelijk dat het een serieuze zaak is en dat er meer begrip en steun nodig is voor mensen die hiermee kampen.
Máxima

Het is te hopen dat dit opvallende verhaal in de Belgische pers bijdraagt aan meer bewustwording rondom de koninginnenz!ekte en dat er meer openheid en begrip ontstaat voor deze aand0ening.

Het is belangrijk dat mensen met deze pr0blemen weten dat ze niet alleen zijn en dat ze professionele hulp kunnen krijgen om ermee om te gaan.
Máxima

Hopelijk kan Máxima, samen met andere royals en mensen die hiermee kampen, steun vinden en herstellen van deze z!ekte.