-

Economie

Mysterieuze z!ekte bij koningin Máxima ontdekt: wat is er aan de hand?

Máxima

In de Belgische pers is onlangs een opvallend verhaal verschenen over koningin Máxima. Het tijdschrift Knack meldt namelijk dat onze koningin zou l!jden aan de zogeheten “koninginnenz!ekte”.

Dit is een aand0ening waar veel royals mee w0rstelen, waaronder Letizia van Spanje en Mathilde. Maar wat houdt deze z!ekte precies in en hoe gaat Máxima ermee om?

Volgens royaltyjournalist Jo De Poorter is gewicht een gevoelig onderwerp bij de Nederlandse royals.

Zowel Máxima als Willem-Alexander zijn daar erg mee bezig. Maar het lijkt erop dat Máxima in het bijzonder geobsedeerd is door haar gewicht en het behouden van haar slanke figuur.

De koninginnenz!ekte, ook wel bekend als an0rexia athletica, is een aand0ening waarbij mensen obsessief bezig zijn met sporten en afvallen.

Vaak gaat dit gepaard met een verstoorde lichaamsbeleving en angst om aan te komen. Het komt vooral voor bij mensen die een bepaald ideaalbeeld nastreven, zoals sporters, modellen en dus ook royals.
Máxima

Volgens De Poorter heeft Máxima het zo erg te pakken dat ze zelfs haar eigen Tupperwarepotje met gestoomde groenten meeneemt.
koningin Máxima

Dit om er zeker van te zijn dat ze gezond eet en niet te veel calorieën binnenkrijgt. Het lijkt erop dat Máxima hierin erg ver gaat en dat het een grote invloed heeft op haar dagelijkse leven.
Willem-Alexander en Máxima

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse royals in verband worden gebracht met een eetst00rnis.

Prinses Amalia werd eerder al het slacht0ffer van bodyshaming en ook prinses Mabel heeft in het verleden aangegeven te kampen met een eetst00rnis.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het hier om een serieuze aand0ening gaat, die niet zomaar kan worden opgelost door meer wilskracht of discipline.
prinses amalia en maxima

Het is dan ook niet iets om lichtzinnig over te doen en het kan zeer schadel!jk zijn voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van de persoon in kwestie.

Het is niet bekend of Máxima professionele hulp krijgt voor haar problemen met eten en gewicht. Maar het is wel duidelijk dat het een serieuze zaak is en dat er meer begrip en steun nodig is voor mensen die hiermee kampen.
Máxima

Het is te hopen dat dit opvallende verhaal in de Belgische pers bijdraagt aan meer bewustwording rondom de koninginnenz!ekte en dat er meer openheid en begrip ontstaat voor deze aand0ening.

Het is belangrijk dat mensen met deze pr0blemen weten dat ze niet alleen zijn en dat ze professionele hulp kunnen krijgen om ermee om te gaan.
Máxima

Hopelijk kan Máxima, samen met andere royals en mensen die hiermee kampen, steun vinden en herstellen van deze z!ekte.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder