-

Nieuwste

Mohamed maakt het duidelijk: Hij zal pas eten zodra hij statushouder wordt!

In Purmerend zijn meer dan 20 asielzoekers in de crisisopvang onlangs officieel in hongerstaking gegaan. Ze uiten hun ontevredenheid over de behandeling die ze ontvangen en eisen een versnelling van de procedures om de status van statushouder te verkrijgen.

Een van de asielzoekers die deelneemt aan de hongerstaking is Mohamed Yaser AlMousa, die uit Syrië naar Nederland is gekomen. Tijdens zijn reis door verschillende veilige landen, koos hij ervoor om zich in ons land te vestigen.

Hij legt uit dat hij weigert te eten als een vorm van protest. Mohamed benadrukt dat zodra ze de status van statushouder verkrijgen, ze recht hebben op een uitkering, een woning en de mogelijkheid om hun familie over te laten komen.

Het Noord-Hollandse nieuwsmedium NH Nieuws heeft gesproken met Mohamed over zijn motivatie om deel te nemen aan de hongerstaking.

Hij bevestigt dat hij nog steeds volhardt in zijn protest en dat zijn gezondheid nauwlettend wordt gevolgd. Medische controles, zoals het meten van gewicht, lengte en bloeddruk, worden regelmatig uitgevoerd. Daarnaast wordt er gelet op eventuele fysieke veranderingen bij de hongerstakers.

Deze hongerstaking is niet de eerste keer dat asielzoekers in Nederland hun onvrede uiten. Eerder vond er al een vergelijkbaar protest plaats in ter Apel.

De groeiende groep vluchtelingen die naar Nederland komt, brengt ook grotere eisen met zich mee. Ze streven allemaal naar een eigen woning in ons land en willen zo snel mogelijk hun gezin herenigen.

Niet iedereen in Nederland is echter tevreden met de grote aantallen vluchtelingen en hun toenemende behoeften. Er zijn zorgen dat de aanwezigheid van deze groep de kansen op huisvesting voor Nederlandse burgers, waaronder kinderen, bemoeilijkt.

Het is van belang dat de autoriteiten aandacht schenken aan de eisen van de hongerstakers en een passende oplossing zoeken. De versnelling van de procedures voor het verkrijgen van de statushouderstatus kan de onzekerheid verminderen en de situatie voor zowel de asielzoekers als de lokale gemeenschap verbeteren. Het is te hopen dat er een constructieve dialoog tot stand komt om deze kwestie op een humane en rechtvaardige manier aan te pakken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder