Connect with us

Nieuwste

Man laat zwangere Roos kiezen tussen hem of de baby: ‘Hij was razend’

De wereld zag er vier jaar geleden voor Roos geweldig uit. Uit een zwangerschapstest bleek dat ze in blijde verwachting was en ze onthulde het nieuws aan haar echtgenoot David.

De man werd echter razend en wilde niet dat de baby het levenslicht zou zien. Roos vertelt dat de situatie ondertussen heel pijnlijk is. “Elk weekend als haar broers op de fiets stappen om naar hun vader te gaan, wil Merel mee.”

“Ze beseft echter niet wat de jongens gaan doen en ze vraagt er verder ook niet om. Dat is maar goed ook, want anders zou ik moeten zeggen dat hun broers naar hun vader gaan. De man is ook haar vader, maar hij negeert haar straal. Hij heeft haar gewoon nooit gewild.”

“Mijn ex-partner David wilde dat ik *bortus zou plegen. Toen ik dat weigerde, is hij boos vertrokken en hij is nooit meer teruggekomen.”

Toen ze ontdekten dat ze in verwachting waren, moesten ze daar eens goed om lachen. Roos was toen immers al 43 en moeder van twee grote jongens. De vrouw legt uit dat ze eerst dacht dat ze last had van overgangsklachten. “Mijn moeder was op haar 45e al in de overgang, dus ik verwachtte voor mij hetzelfde.”

Toen de vrouw haar regels een tijdje niet kreeg, dacht ze daar niets bijzonders over. Ze dacht gewoon dat dit het begin van de overgang was. Maar toen ze geen etenslucht meer kon verdragen en haar b*rsten groter werden, gingen de alarmbellen rinkelen. “Dit herkende ik wel, al moest ik er veertien jaar terug voor in de tijd gaan.”

Roos vertelt: “Ik zei het tegen David en die bevestigde dat de test inderdaad positief moest zijn. Hij had naar eigen zeggen superzaad. De test was inderdaad positief.”

De vrouw zegt dat ze de weken daarop met geen woord over de zwangerschap mocht reppen. Haar man snauwde haar telkens af.

Roos kreeg na twintig weken te horen dat ze een meisje zouden krijgen. “Wat was ik gelukkig”, aldus Roos. David was minder blij. Meer nog: hij was razend. David stelde haar voor de keuze: hem of de baby. “Ik zei dat ik dat niet kon en liet het zo. Maar toen verstreek de termijn voor *bortus.”

Het gedrag van David ging van kwaad naar erger. Hij begon Roos uit te schelden en vertelde hun zoons dat ze ontoerekeningsvatbaar was.

Op dat moment begonnen de kinderen zich tegen hun vader te keren. “Tegen mij waren ze superlief en heel bezorgd. David wilde toen al niet meer bij mij slapen”, getuigt Roos.

Uiteindelijk pakte David na zeven maanden zwangerschap zijn koffers. De echtscheiding was toen al in gang gezet. Ondertussen zijn ze drie jaar verder en heeft David nog geen dag naar zijn dochter Merel omgekeken. En dat hoewel hij een flat kocht in dezelfde straat als Roos en haar kinderen.

“Ik had hem kunnen dwingen een dna-test te doen, want hij ontkent haar. Hij betaalt ook geen alimentatie en doet net of Merel nooit geboren is.”