Connect with us

Nieuwste

Man die al 15 jaar met ziekteverlof is klaagt werkgever aan: ‘Wil loonsverhoging’

Een Britse man die al vijftien jaar lang met ziekteverlof is, heeft zijn werkgever voor de rechter gesleept. De reden daarvoor? Hij heeft al die jaren geen loonsverhoging gekregen.

In 2008 ging Ian Clifford uit Surrey met ziekteverlof bij bedrijf IBM. Het is niet bekend wat hij precies heeft.

Hij bleef zeker vijf jaar afwezig. Maar in april 2013 verscheen hij opnieuw. Hij besloot om een klacht in te dienen tegen zijn werkgever. Hij klaagt erover dat al die jaren zijn loon niet is gestegen.

Clifford en IBM kwamen tot een overeenkomst. Hij kreeg een speciaal plan waardoor hij niet meer hoefde te werken, maar wel werknemer bleef.

Onder dit plan krijgen mensen dan 75 procent van hun salaris, en dat krijgen ze gewoon doorbetaald tijdens de duur van de ziekte.

Clifford krijgt zowat 61.000 euro per jaar en dat tot zijn 65. Tot die tijd gaat het om een bedrag van 1,7 miljoen euro.

In 2013 kreeg hij ook gedaan dat hij zelfs vakantiegeld kreeg uitbetaald. Dat vakantiegeld is goed voor omgerekend 9.300 euro.

Maar Clifford hield zich niet aan het akkoord en vorig in februari sleepte hij IBM alsnog voor de rechter om loonsverhoging te krijgen.

“Het plan had voor zekerheid moeten zorgen voor mensen die niet kunnen werken en met ziekteverlof zijn, maar dat is niet langer zo”, legt hij uit.

Maar zijn poging draaide uit op een sisser. De rechter wees zijn verzoek af. “U krijgt al een substantieel bedrag én een voorkeursbehandeling”, klinkt het.