-

Algemeen

‘Maddie McCann, na 16 jaar vermissing, eindelijk teruggevonden’

Na zestien jaar is er opnieuw een zoekt0cht gestart naar aanleiding van de verdwijning van Madeleine McCann. In Portugal werden vandaag speciale eenheden van de br&ndweer ingezet om te zoeken naar aanwijzingen die kunnen leiden naar het lichaam van de Britse peuter.

Een boot met zoekspecialisten van de br*ndweer voer over het water van een afgelegen stuwmeer in Portugal, terwijl ag*nten met speurh0nden langs de oevers liepen. Op andere plekken werden kuilen gegraven door ag*nten.

Portugese en Britse journalisten verzamelden zich achter het afzetlint en volgden de zoekt0cht op de voet. Op de website van de BBC was zelfs een liveblog te volgen over de z0ekactie bij het stuwmeer van Arade.

De verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann is een van de meest spraakmakende verm!ssingszaken in Europa die al jarenlang de gemoederen bezighoudt.

In 2007 verdween Madeleine op driejarige leeftijd uit het vakantieappartement in de Algarve, waar ze met haar ouders op vakantie was. Haar verdwijning leidde destijds tot een grootschalige internationale zoekt0cht en er werden wereldwijd foto’s van het meisje verspreid, in de hoop haar terug te vinden.

Nu zou Madeleine, als ze nog in leven zou zijn, een jonge vrouw van 20 jaar zijn. Hoewel haar overlevingskansen klein zijn, blijft de vraag wat er precies met haar is gebeurd nog steeds onbeantwoord.

In de afgelopen zestien jaar zijn er talloze mensen verhoord en zijn er huiszoekingen geweest in Praia da Luz, de plaats waar de familie op vakantie was. Zelfs de ouders van Madeleine zijn een tijdlang verd*chten geweest.

De zaak werd in 2008 aanvankelijk gesloten door de Portugese p0litie, maar later heropend. Desondanks heeft het onderzoek tot op heden geen concrete resultaten opgeleverd. De laatste zoekactie vond plaats in 2014, en zelfs een Netflix-documentaire uit 2019 bracht geen nieuwe aanwijzingen aan het licht.

De recente zoekt0cht bij het Portugese stuwmeer, zo’n 50 kilometer verwijderd van de plaats waar Madeleine verdween, werd op verzoek van de Duitse autoriteiten uitgevoerd.

Er is echter weinig informatie vrijgegeven over de precieze reden en aard van de zoekt0cht. Een woordvoerder van het Duitse 0penbaar Min*sterie gaf slechts aan dat er enkele tips waren ontvangen die nader onderzocht werden.

Een voormalig Britse p0litiemedewerker die betrokken was bij het onderzoek, omschreef de nieuwe zoekactie als serieus en niet louter een “naald in een hooiberg”-poging.

De betrokkenheid van de Duitse autoriteiten is ontstaan nadat de Duitse verd*chte Christian Brückner in beeld kwam. In juni 2020 verklaarde de Duitse p0litie dat zij ervan uitgaan dat Madeleine niet meer in leven is en dat Brückner waarschijnlijk verantwoordelijk is voor haar verdwijning.

Brückner is een ver00rdeelde kinderm!sbruiker en dr*gsdealer en zit momenteel een celstr*f uit in Duitsland voor de verkr*chting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in hetzelfde gebied in de Algarve waar Madeleine verdween. Hij verbleef regelmatig tussen 1995 en 2007 in de Algarve, onder andere op een boerderij op enkele kilometers afstand van Praia da Luz.

Vlak voor de verdwijning van Madeleine verliet hij deze huurboerderij. Uit onderzoek is gebleken dat hij zich op de avond van 3 mei 2007, toen Madeleine verdween, in de buurt van de badplaats bevond en destijds in een camperbusje woonde.

Brückner bezocht tijdens de vermissing van Madeleine regelmatig het gebied bij het stuwmeer van Arade, waarvan foto’s op zijn huis werden gevonden. Dit zou de reden kunnen zijn voor de huidige zoekt0cht op en rond het water.

Brückner ontkent betrokkenheid bij de verdwijning en er is nog geen formele aankl*cht tegen hem ingediend. Zijn huidige celstr*f loopt tot de herfst van 2025.

De p0litie heeft vooralsnog geen informatie vrijgegeven over de resultaten van de zoekt0cht op dinsdag. De verwachting is dat de zoekactie bij het Portugese stuwmeer nog minstens twee dagen zal voortduren. Wellicht zal er na 5800 dagen eindelijk meer duidelijkheid komen over het lot van Madeleine McCann.

Algemeen

Familie van Bruce Willis maakt zich grote zorgen – Dit ‘zou zijn laatste verjaardag kunnen zijn’

De afgelopen dagen is er bezorgdheid gerezen rondom de gezondheidstoestand van de iconische acteur Bruce Willis.

Naar verluidt heeft zijn familie zich zorgen gemaakt over zijn gezondheid, waarbij sommigen zelfs vrezen dat zijn meest recente verjaardag zijn laatste zou kunnen zijn.

Bruce Willis, bekend van zijn rollen in kaskrakers zoals Die Hard, The Sixth Sense en Pulp Fiction, vierde onlangs zijn 67e verjaardag.

Echter, volgens bronnen dicht bij de familie, werd de viering overschaduwd door ernstige gezondheidsproblemen waar de acteur mee kampt.

De Hollywood-ster heeft de afgelopen jaren een reeks gezondheidsproblemen doorgemaakt, waaronder de diagnose van de z!ekte van Parkinson.

Deze aandoening, samen met andere gezondheidskwesties, heeft naar verluidt een tol geëist van Willis’ fysieke en mentale welzijn.

Een bron vertelde aan een entertainmentmagazine: “Bruce’s gezondheid is al een tijdje een zorg voor de familie.

Ze hopen natuurlijk allemaal het beste, maar sommigen zijn bang dat deze verjaardag zijn laatste zou kunnen zijn.”

De bron voegde eraan toe dat de familie bezorgd is over hoe de acteur zal omgaan met zijn gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Deze recente onthullingen hebben fans en collega’s geschokt, die altijd Bruce Willis hebben bewonderd om zijn onverschrokkenheid en vastberadenheid op het scherm.

Velen hebben hun steun betuigd aan de acteur en zijn familie in deze moeilijke tijd.

Willis, geboren op 19 maart 1955, heeft een indrukwekkende carrière in de entertainmentindustrie achter de rug.

Hij begon zijn carrière op het toneel en maakte later de overstap naar film en televisie.

Zijn doorbraak kwam met de rol van John McClane in de actiefilm Die Hard uit 1988, waarmee hij een icoon werd in het actiegenre.

Na Die Hard volgden talloze andere succesvolle films, waaronder komedies zoals The Whole Nine Yards en dramafilms zoals The Sixth Sense, waarvoor hij lof kreeg voor zijn veelzijdigheid als acteur.

Willis heeft ook gewerkt aan verschillende projecten als producent en heeft zichzelf gevestigd als een invloedrijke figuur in de filmindustrie.

Naast zijn werk op het grote scherm heeft Willis ook een actief gezinsleven geleid. Hij is vader van vijf dochters, waarvan er vier afkomstig zijn uit zijn huwelijk met actrice Demi Moore.

Willis staat bekend om zijn sterke band met zijn kinderen en wordt vaak gezien als een liefdevolle en betrokken vader.

De recente bezorgdheid over Willis’ gezondheid heeft de fans doen reflecteren op zijn opmerkelijke carrière en de impact die hij heeft gehad op de entertainmentwereld.

Velen herinneren zich zijn iconische rollen en zijn vermogen om het publiek te boeien met zijn charisma en talent.

Hoewel de situatie zorgwekkend is, hopen fans en collega’s dat Willis de nodige steun zal ontvangen van zijn familie en dierbaren terwijl hij zijn gezondheidsuitdagingen het hoofd biedt.

Zijn nalatenschap als een van de grootste acteurs van zijn generatie zal altijd worden herinnerd en gevierd, ongeacht wat de toekomst brengt.

Lees verder