-

Algemeen

‘Maddie McCann, na 16 jaar vermissing, eindelijk teruggevonden’

Na zestien jaar is er opnieuw een zoekt0cht gestart naar aanleiding van de verdwijning van Madeleine McCann. In Portugal werden vandaag speciale eenheden van de br&ndweer ingezet om te zoeken naar aanwijzingen die kunnen leiden naar het lichaam van de Britse peuter.

Een boot met zoekspecialisten van de br*ndweer voer over het water van een afgelegen stuwmeer in Portugal, terwijl ag*nten met speurh0nden langs de oevers liepen. Op andere plekken werden kuilen gegraven door ag*nten.

Portugese en Britse journalisten verzamelden zich achter het afzetlint en volgden de zoekt0cht op de voet. Op de website van de BBC was zelfs een liveblog te volgen over de z0ekactie bij het stuwmeer van Arade.

De verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann is een van de meest spraakmakende verm!ssingszaken in Europa die al jarenlang de gemoederen bezighoudt.

In 2007 verdween Madeleine op driejarige leeftijd uit het vakantieappartement in de Algarve, waar ze met haar ouders op vakantie was. Haar verdwijning leidde destijds tot een grootschalige internationale zoekt0cht en er werden wereldwijd foto’s van het meisje verspreid, in de hoop haar terug te vinden.

Nu zou Madeleine, als ze nog in leven zou zijn, een jonge vrouw van 20 jaar zijn. Hoewel haar overlevingskansen klein zijn, blijft de vraag wat er precies met haar is gebeurd nog steeds onbeantwoord.

In de afgelopen zestien jaar zijn er talloze mensen verhoord en zijn er huiszoekingen geweest in Praia da Luz, de plaats waar de familie op vakantie was. Zelfs de ouders van Madeleine zijn een tijdlang verd*chten geweest.

De zaak werd in 2008 aanvankelijk gesloten door de Portugese p0litie, maar later heropend. Desondanks heeft het onderzoek tot op heden geen concrete resultaten opgeleverd. De laatste zoekactie vond plaats in 2014, en zelfs een Netflix-documentaire uit 2019 bracht geen nieuwe aanwijzingen aan het licht.

De recente zoekt0cht bij het Portugese stuwmeer, zo’n 50 kilometer verwijderd van de plaats waar Madeleine verdween, werd op verzoek van de Duitse autoriteiten uitgevoerd.

Er is echter weinig informatie vrijgegeven over de precieze reden en aard van de zoekt0cht. Een woordvoerder van het Duitse 0penbaar Min*sterie gaf slechts aan dat er enkele tips waren ontvangen die nader onderzocht werden.

Een voormalig Britse p0litiemedewerker die betrokken was bij het onderzoek, omschreef de nieuwe zoekactie als serieus en niet louter een “naald in een hooiberg”-poging.

De betrokkenheid van de Duitse autoriteiten is ontstaan nadat de Duitse verd*chte Christian Brückner in beeld kwam. In juni 2020 verklaarde de Duitse p0litie dat zij ervan uitgaan dat Madeleine niet meer in leven is en dat Brückner waarschijnlijk verantwoordelijk is voor haar verdwijning.

Brückner is een ver00rdeelde kinderm!sbruiker en dr*gsdealer en zit momenteel een celstr*f uit in Duitsland voor de verkr*chting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in hetzelfde gebied in de Algarve waar Madeleine verdween. Hij verbleef regelmatig tussen 1995 en 2007 in de Algarve, onder andere op een boerderij op enkele kilometers afstand van Praia da Luz.

Vlak voor de verdwijning van Madeleine verliet hij deze huurboerderij. Uit onderzoek is gebleken dat hij zich op de avond van 3 mei 2007, toen Madeleine verdween, in de buurt van de badplaats bevond en destijds in een camperbusje woonde.

Brückner bezocht tijdens de vermissing van Madeleine regelmatig het gebied bij het stuwmeer van Arade, waarvan foto’s op zijn huis werden gevonden. Dit zou de reden kunnen zijn voor de huidige zoekt0cht op en rond het water.

Brückner ontkent betrokkenheid bij de verdwijning en er is nog geen formele aankl*cht tegen hem ingediend. Zijn huidige celstr*f loopt tot de herfst van 2025.

De p0litie heeft vooralsnog geen informatie vrijgegeven over de resultaten van de zoekt0cht op dinsdag. De verwachting is dat de zoekactie bij het Portugese stuwmeer nog minstens twee dagen zal voortduren. Wellicht zal er na 5800 dagen eindelijk meer duidelijkheid komen over het lot van Madeleine McCann.

Algemeen

Oranjefans laaiend na onthulling Ronald Koeman: ”Ontslaan die man”

Het Nederlands Elftal is gisteren aangekomen in Berlijn, waar ze vanavond tegen Oostenrijk spelen om de groepswinst veilig te stellen. Tijdens de persconferentie onthulde bondscoach Ronald Koeman wie er vanavond in de spits zal staan. Tot frustratie van velen wordt dat opnieuw Memphis Depay. Ondanks zijn matige prestaties in de afgelopen wedstrijden, blijft Koeman vertrouwen in de aanvaller. In dit artikel bekijken we Koeman’s keuze voor Depay, de impact op het team, en de reacties van zowel fans als spelers.

Koeman’s Vertrouwen in Depay

“Depay is Beter”

Ronald Koeman liet er geen twijfel over bestaan: Memphis Depay zal vanavond opnieuw in de spits staan. Koeman heeft een hoge dunk van de rappende speler en is vastberaden hem niet op de bank te zetten. Ondanks Depay’s slechte prestaties in de afgelopen wedstrijden, waaronder een bijzonder teleurstellend optreden tegen Frankrijk, blijft de bondscoach overtuigd van zijn kwaliteiten. Koeman verklaarde dat hij, gezien Depay’s blessureverleden, niet had verwacht dat hij in topvorm zou verkeren. Toch blijft hij hem verkiezen boven een topfitte Wout Weghorst.

Geen Discussiepunt voor Koeman

Voor Koeman is de keuze voor Depay geen discussiepunt. “Memphis is een speler die uit het niets iets kan forceren. Hij heeft een meerwaarde,” aldus de bondscoach. Volgens Koeman is Depay essentieel voor het team, zelfs als hij niet op zijn best is. “Het elftal heeft hem nodig,” stelde Koeman. Hij benadrukte ook dat Depay het team nodig heeft om op het juiste moment te worden ingespeeld. “Op de training is hij bovendien wel goed in vorm,” voegde hij eraan toe.

De Reactie van Wout Weghorst

Weghorst’s Ambities

Wout Weghorst, die zichzelf steeds dichter bij een basisplaats zag komen, zal deze lofzang over Depay met frustratie hebben aangehoord. De spits heeft hard gewerkt en indrukwekkende prestaties geleverd, wat bij fans de vraag oproept wat hij nog meer moet doen om in de basis te komen. Het feit dat hij ondanks zijn topvorm op de bank blijft, zorgt voor onbegrip en ergernis.

Reacties van de Fans

Frustratie en Onbegrip

De keuze voor Depay heeft ook onder fans voor veel frustratie gezorgd. Op sociale media, zoals X, roepen sommigen zelfs om het ontslag van Koeman. Fans zijn met stomheid geslagen dat een speler die slecht heeft gepresteerd, de voorkeur krijgt boven een topfitte en gemotiveerde Weghorst. De onvrede onder de supporters groeit, en velen begrijpen de keuze van de bondscoach niet.

De Impact op het Nederlands Elftal

Kansen en Risico’s

Koeman’s beslissing om vast te houden aan Depay brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. Als Depay zijn vorm terugvindt en een beslissende rol speelt in de wedstrijd tegen Oostenrijk, kan Koeman’s vertrouwen gerechtvaardigd blijken. Echter, als Depay opnieuw faalt, kunnen de gevolgen voor het team en de positie van de bondscoach ernstig zijn.

De Toekomst van Oranje

Koeman heeft duidelijk gemaakt dat hij gelooft in de meerwaarde van Depay voor het team. “Het elftal heeft hem nodig,” herhaalde hij. De toekomst van Oranje hangt volgens de bondscoach in belangrijke mate af van Depay’s prestaties. Als het team succesvol is met Depay in de spits, kan dit de weg vrijmaken voor verdere successen in het toernooi.

Conclusie

De keuze van Ronald Koeman om Memphis Depay opnieuw in de spits te zetten tegen Oostenrijk is omstreden. Ondanks Depay’s slechte vorm in recente wedstrijden, blijft de bondscoach vertrouwen in zijn kwaliteiten. Dit besluit heeft geleid tot frustratie bij zowel fans als spelers, met name bij Wout Weghorst, die zichzelf dicht bij een basisplaats zag komen. De komende wedstrijd zal bepalend zijn voor de verdere koers van het Nederlands Elftal en kan Koeman’s keuze bevestigen of ondermijnen. De toekomst van Oranje hangt af van de prestaties van Depay en de beslissingen van Koeman, wat het verloop van het toernooi spannend en onvoorspelbaar maakt.

Lees verder