Connect with us

Nieuwste

Kijkers Steenrijk, Straatarm razend: ‘Geef podium voor oplichters’

Kijkers konden hun oren en ogen niet geloven toen ze gisteren de laatste aflevering van Steenrijk, Straatarm zagen.

De rijke Jesper vertelt trots dat hij verschillende webwinkels uitbaat, waarmee hij miljoenen zou verdienen. Kijkers herkennen hem echter gelijk van een ander programma. En dat is ‘Hij is een oplichter!’

Iedere week doet Steenrijk, Straatarm heel wat stof opwaaien. De kijkers hebben niet alleen empathie met het zogenaamd arme gezin. Het programma wordt volgens heel wat mensen met de week ongeloofwaardiger.

Mensen vermoeden dat gezinnen worden ingehuurd om de boel te belazeren, en in andere afleveringen woont het zogenaamd rijke gezin in een woning die niet van hun blijkt te zijn.

De episode van gisteren ging helemaal over de schreef. Jesper (27) en zijn vriendin Shannon (28) wonen in een riante woning in Hoorn. Jesper rijft geld binnen met sloten.

Hij vertelt trots: “Ik run meerdere websites, nationaal en internationaal. Per jaar is daar makkelijk om en nabij een miljoen mee te verdienen.”

Jesper vervolgt: “Daar ben ik heel eerlijk in. In de webshopwereld is dat heel normaal. Ik stond ervoor open en ik trok het succes aan.”

Dankzij die bakken geld kan het koppel een leven leiden vol luxe. Maar er schuilt een addertje onder het gras. Radar voerde in februari van dit jaar een onderzoek uit naar de praktijken van Jesper. Hij doet namelijk aan dropshipping.

Een kijker merkt op: “Deze jongen staat op de site van Radar als oplichter.” Mensen vinden het niet kunnen dat SBS6 een podium geeft aan oplichters als Jespers. “SBS6 slaat plank mis met het rijke stel. Geven oplichters een podium”, klinkt het hard.

Nog iemand anders vraagt zich af of de kandidaten wel goed gescreend worden. “Doet de redactie geen research? Of vinden ze de praktijken van die Jesper normaal?”