Connect with us

Economie

Johan Derksen stopt bij Vandaag Inside: ‘Dit wordt zijn vervanger’

Hoe moet het nu verder met Vandaag Inside na het vertrek van Johan Derksen? De fans willen er niet eens over nadenken, maar Derksen zelf heeft wel een idee over wie zijn plek zou kunnen innemen.

In een interview met presentator Rutger Castricum in het programma Taxi Castricum deed Derksen een opvallende uitspraak.

“Ik denk dat jij dat zou kunnen”, zei Derksen tegen Castricum. “Je hebt iets meer innerlijk fatsoen dan ik, je bent ook iets minder genadeloos in je uitspraken, maar je bent snel en je hebt de juiste humor.”

Maar Derksen had wel een paar tips voor zijn mogelijke opvolger. “Je moet tegen een stootje kunnen”, waarschuwde hij.

“Ik zit niet op social media, want mijn dochter zegt altijd: lees het ook maar niet. Dus dat is de tip. En de volgende tip is dan dat je meteen van dat hongerloon van de publieke omroep af bent.”

Het lijkt er echter op dat Derksen voorlopig nog niet weggaat bij Vandaag Inside. “Omdat ik bang ben dat als ik ermee stop, ik een oude man ben”, zei hij.

“Ik had in m’n hoofd om op m’n 75e te stoppen. En ik word in januari 75. Maar we krijgen nu weer contracten onder de neus, dat je daar weer aan gaat twijfelen.”

Met hun nieuwe contractverlenging zitten de heren van Vandaag Inside tot minimaal 2025 nog aan het programma verbonden.

Maar wat als Derksen besluit om eerder te stoppen? Zou Castricum dan zijn plaats innemen?

De fans zullen ongetwijfeld hun eigen ideeën hebben over wie de opvolger van Derksen zou moeten worden.

Sommigen vinden dat zijn stoel leeg moet blijven, anderen denken dat Castricum inderdaad de aangewezen persoon is.

Maar wat maakt een goede opvolger voor Derksen eigenlijk? Moet het iemand zijn die net zo controversieel en genadeloos is als hij?

Of is er behoefte aan iemand die wat meer innerlijk fatsoen heeft, zoals Castricum?
Derksen

Het antwoord is niet zo eenvoudig. Enerzijds is het natuurlijk belangrijk dat de nieuwe presentator net zo scherp en gevat is als Derksen.

Anderzijds is het misschien tijd voor een frisse wind in het programma, iemand die wat meer nuance kan brengen in de soms wat eenzijdige discussies.
Johan Derksen

Wat in ieder geval zeker is, is dat de nieuwe presentator tegen een stootje moet kunnen. Vandaag Inside is immers een programma waarin regelmatig harde woorden vallen en waarin de presentatoren elkaar soms flink aanpakken.
Johan Derksen

Maar het moet natuurlijk niet zo ver gaan dat het programma ontaardt in persoonlijke aanvallen en sch*ldpartijen.

Een ander belangrijk punt is dat de nieuwe presentator niet te veel in de schaduw van Derksen moet blijven staan.
Johan Derksen

Natuurlijk is het onvermijdelijk dat zijn opvolger met hem zal worden vergeleken, maar het is wel belangrijk dat hij of zij een eigen stijl en persoonlijkheid heeft.
Johan Derksen