Connect with us

Nieuwste

Jan Slagter valt in studio keihard tegen plantenbak: ‘Had hier bijna niet meer gezeten’

Recent maakte omroepbaas Jan Slagter in Studio 23 op het Mediapark in Hilversum een bijna fatale val. Dat vertelde de televisiebons woensdag in het Mediaforum op NPO Radio 1. Hij onthulde: “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet meer gezeten.”

Zijn bekentenis volgde in een gesprek over het 0ngeluk tijdens de Op1-uitzending met Charles Groenhuijsen en Margje Fikse.

Toen en van de gasten ten val kwam en gewond raakte, gingen de presentatoren onverstoord door. De vrouw lag echter bloedend in de studio.

Jan bestempelt de studio’s in het Mediapark als levensgevaarlijke spookhuizen. De omroepbaas vertelt: “Ik was daar voor Tijd Voor Max en wilde iemand een handje geven.”

“Er lag een kabel die was afgeplakt met dezelfde kleur van het zeil. Ik zag hem niet, er had een groot rood bord bij moeten staan.”

De Omroep MAX baas kwam ten val en viel pardoes tegen een betonnen plantenbak. Jan vervolgt: “Ik viel met mijn borst tegen die bak. Er kunnen allemaal ongelukken gebeuren.”

Hij vroeg zijn managementteam om beter naar de veiligheid van de studio’s te kijken. De omroepbaas vat samen: “Het is er donker, er liggen overal kabels. Er kunnen allemaal ongelukken gebeuren.”

Ondertussen laat de hoofdredactie van Op1 weten dat er maatregelen zijn genomen om de veiligheid te verbeteren.

Er zijn twee extra vloeronderdelen aangebracht, waardoor het podium van de tafel wat breder is geworden.

Verder zijn er felgekleurde markeringen zodat de gasten kunnen zien hoe ze veilig op het podium en er weer af kunnen stappen. Dat meldt een woordvoerder.

De zegsman voegt er nog aan toe: “En tot slot: er is altijd een bhv’er aanwezig.” Jan Slagter is ondertussen blij dat hij het allemaal nog kan navertellen.