Connect with us

Economie

Fidan Ekiz gew0nd geraakt na val

Fidan Ekiz, bekend als presentatrice van het televisieprogramma Op1, heeft onlangs een flinke smak gemaakt op een roltrap op een treinstation in België.

In haar column voor Vrouw beschrijft ze hoe het gebeurde en wat de gevolgen waren. “Op mijn scheenbeen een bult zo groot als een sinaasappel. Bl0ed! Ik werd lijkwit van de schrik. Hulpverleners erbij. Even later lag ik op een brancard.”

Het was zo ernstig dat Fidan met gillende s!renes en zwaailichten werd afgevoerd. In eerste instantie dacht ze het ergste: “Oh mijn god, ik heb een interne bl0eding, ga d00d en ze willen het me niet vertellen,” aldus haar hypochondrische gedachten.

Gelukkig bleek de sch*de mee te vallen en kon ze na een uur wachten het ziekenhu!s in Antwerpen weer verlaten zonder een foto van haar been te laten nemen.

Fidan staat erom bekend dat ze zichzelf graag neerzet als onhandig en deelt in haar column ook nog een andere onfortuinlijke ervaring: “Twee keer in één jaar je teen br*ken, dat soort dingen.”

Hopelijk kan Fidan snel af van haar onhandigheidsstreak en zichzelf in de toekomst van 0ngelukken besparen.

Echter is dit niet de enige keer dat Fidan in het nieuws is gekomen vanwege een onfortuinlijk inc!dent. Ze was namelijk betrokken bij een ruz!e met een taxichauffeur waarbij rake kl%ppen vielen.

Dit gebeurde vorig jaar zomer toen Fidan en haar gezelschap weigerden hun mondkapjes op te zetten in de taxi. De chauffeur zette hen vervolgens uit de taxi, waarna een handgemeen ontstond waarbij Fidan en haar vriendin kl*ppen uitdeelden.

Fidan heeft hier later haar excuses voor aangeboden en heeft de b0ete die ze kreeg voor het niet dragen van een mondkapje netjes betaald.

Hoewel het 0ngeval op de roltrap voor Fidan gelukkig goed is afgelopen, is het belangrijk om stil te staan bij de risic0’s die gepaard gaan met onhandigheid en onoplettendheid.

Een simpele fout kan immers ernstige gevolgen hebben. Dit geldt niet alleen voor individuen, maar ook voor bedrijven en organisaties.

Het is belangrijk om regelmatig de veiligheid van werkplekken, gebouwen en infrastructuur te controleren en aan te passen waar nodig om 0ngevallen te voorkomen.

Daarnaast kunnen we als samenleving ook meer aandacht besteden aan het voorkomen van 0ngevallen door bewustwording te creëren en mensen te stimuleren om veilig te handelen.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van campagnes, voorlichting en trainingen. Door samen te werken aan een veilige omgeving en veilig gedrag, kunnen we 0ngevallen voorkomen en de risic0’s op l*tsel en sch*de minimaliseren.

Het is goed dat Fidan in haar column openlijk spreekt over haar onhandigheid en onfortuinlijke ervaringen.