-

Economie

Fajah Lourens zorgt voor ophef met ongepaste opmerkingen over ‘dikke’ mensen

Fajah Lourens is een bekend gezicht uit de Nederlandse televisieserie Goede Tijden Slechte Tijden, waar ze bekendheid verwierf met haar rol als Yasmin.

Tegenwoordig staat Fajah vooral bekend om haar toewijding aan fitness en haar betrokkenheid bij de sportschool, waar ze soms naar het extreme doorslaat en allerlei adviezen geeft.

Onlangs heeft Fajah controversiële uitspraken gedaan die veel aandacht en kritiek hebben gekregen. Ze heeft zich uitgelaten over mensen met een maatje meer, wat door velen als beledigend werd beschouwd.

Ze beweerde: “Mensen denken dat ze ongelukkig zijn omdat ze dik zijn. Maar je bent dik omdat je ongelukkig bent.” Deze opmerking heeft veel mensen boos gemaakt, omdat ze niet zitten te wachten op haar oordelen over hun uiterlijk en levensgeluk.

Fajah is al sinds 2013 bezig met sporten en gezond eten en heeft haar eigen merk opgericht genaamd Killer Body Motivation.

Ze deelt haar passie voor sport en gezondheid door het verkopen van bikini’s in haar winkel. Deze bikini’s moeten anderen inspireren om ook aan hun fitheid te werken.

Naast bikini’s biedt Killer Body Motivation ook verschillende workout-programma’s aan die mensen kunnen kopen.

Fajah probeert ook voedingssupplementen te verkopen die beweren gunstig te zijn voor het lichaam. Het doel is dat mensen een ‘killerbody’ krijgen, maar dit alles komt natuurlijk met een prijskaartje.

Hoewel Fajah met goede bedoelingen haar merk heeft opgezet om anderen te motiveren om gezonder en fitter te worden, roept het ook vragen op over de benadering van lichaamsbeeld en welzijn.

Het is belangrijk om te erkennen dat ieder individu uniek is en dat gezondheid en welzijn niet kunnen worden gereduceerd tot een bepaald lichaamstype.

De uitspraken van Fajah hebben veel mensen geraakt, vooral degenen die zich niet vertegenwoordigd voelen in het streven naar een zogenaamde ‘killerbody’.

Het is belangrijk om een inclusieve en respectvolle benadering te hebben ten opzichte van verschillende lichaamstypes en om te begrijpen dat lichaamspositiviteit en eigenwaarde niet afhangen van uiterlijke kenmerken.

Het is goed om te streven naar een gezonde levensstijl, maar het is belangrijk om dit te doen vanuit een plaats van zelfacceptatie en liefde voor het eigen lichaam.

Het is niet aan anderen om te oordelen over iemands uiterlijk of geluk op basis van hun gewicht of lichaamsvorm. Het is belangrijk om een dialoog te voeren die mensen aanmoedigt om gezonde keuzes te maken zonder hen te belasten met negatieve stereotypes of oordelen.

We kunnen leren van deze situatie en streven naar meer inclusiviteit, begrip en respect voor verschillende lichaamstypes en persoonlijke journeys naar gezondheid en welzijn. Laten we de focus leggen op het ondersteunen van anderen.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder