Connect with us

Economie

Emotioneel nieuws Frank Visser (71): ‘Maar toen kwam het afscheid’

De televisierechter Mr. Frank Visser is al jaren een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Hij lost de pr0blemen van ruz!ënde buren op en is daarbij altijd zeer rechtvaardig.

Echter, hij heeft ook te maken met persoonlijk leed. Deze week komt zijn biografie uit waarin hij openhartig vertelt over zijn vrouw die aan de z!ekte van Alzheimer l!jdt.

In zijn biografie, genaamd Met vallen en opstaan – van gewone jongen tot televisierechter, beschrijft Mr. Frank Visser zijn jeugd en uiteraard zijn carrière, maar ook de vervelende z!ekte waaraan zijn vrouw l!jdt.

In 2019 kreeg zijn vrouw de diagnose Alzheimer en dit was voor het echtpaar een enorme klap. In de biografie beschrijft Mr. Visser hoe de z!ekte hun leven beïnvloedt.

“De heer Alzheimer had bij ons aangebeld en was niet van plan ooit nog te vertrekken”, aldus Mr. Visser.

Hij laat weten dat hij graag de z!ekte had overgenomen van zijn vrouw. “Wat had ik graag gewild dat ik degene was die door deze z!ekte was getroffen.

Maar het lot had anders besloten. Mijn liefste vrouw Margot was het slacht0ffer.”

Het is duidelijk dat Mr. Visser zijn vrouw zo goed mogelijk helpt voor zover hij kan. Inmiddels woont zij in een tehuis dat gespecialiseerd is in dementiezorg, omdat zij helaas hard achteruit gaat.

Het afscheid was naar eigen zeggen hartverscheurend. In het verleden verloor hij zijn moeder ook aan de z!ekte. “Ook ben ik een paar nachten bij haar blijven slapen, samen in het nieuwe bed.

De hond mocht mee. Maar toen kwam het afscheid. Na meer dan veertig jaar huwelijk. Ze snapte het niet. ‘Het bed is toch groot genoeg voor ons tweeën!'”

Voor Mr. Visser is het nog steeds heel moeilijk om over de z!ekte van zijn geliefde vrouw te spreken, zo laat hij weten in gesprek met weekblad Privé.

Echter, het werk gaat gewoon door. “En dat was maar goed ook”, zegt hij daarover. “De dagen waarop ik opnames maakte, voelden als een ontsnapping. Het leven is vaak, maar niet altijd, een feest geweest.”

Het is duidelijk dat Mr. Visser nog steeds op televisie te zien zal zijn, dat laat hij weten. “Ik heb geen afscheidsboek willen schrijven.

Ik ben de zeventig gepasseerd en dan is het logisch dat je terugkijkt op je leven. Maar ik blijf met veel plezier de uitzendingen maken. Ik geniet ervan!”

De biografie van Mr. Frank Visser is zeker een aanrader voor mensen die meer willen weten over zijn leven en werk als televisierechter.

Het is bewonderenswaardig hoe hij ondanks zijn persoonlijk leed zijn werk blijft voortzetten. Het is ook goed om te zien dat hij steun heeft aan zijn werk en dat het maken van de uitzendingen voor hem een welkome afleiding zijn.