-

Economie

Eloise van Oranje trekt de aandacht met haar te korte minirokje: ‘Beatrix is woedend!’

Eloise gravin coronaregels

Eloise Sophie Beatrix Laurence van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg, beter bekend als Eloise van Oranje, komt onder vuur te liggen vanwege haar kledingkeuze. Het oudste kind van prins Constantijn der Nederlanden en Laurentien Brinkhorst droeg recentelijk een kort rokje, wat door critici bekritiseerd wordt.

Hoewel we ons al in de eenentwintigste eeuw bevinden, lijkt het erop dat sommigen nog vasthouden aan ouderwetse denkbeelden. De Nederlandse gravin is deze week het gesprek van de dag bij verschillende roddelkanalen vanwege haar ‘minirokje’. Het weekblad Weekend besteedde uitgebreid aandacht aan het onderwerp in hun nieuwste editie, met als kop: “De nieuwe Weekend ligt nu in de winkel, met verhalen over Eloise.”

Uiteraard zijn velen benieuwd waar deze verhalen over gaan. Op de cover van het blad wordt al een tipje van de sluier opgelicht. Weekend schrijft: “Eloise in kort rokje aan het bier, wat vindt oma Beatrix hiervan?”

De kledingkeuze van Eloise van Oranje zorgt voor ‘opschudding’
Verschillende andere roddelkanalen delen het verhaal van Weekend. Op de website van MSN staat bijvoorbeeld dat Prinses Beatrix niet blij zou zijn met de kledingkeuze van Eloise. Weekend meldt dat Eloise een outfit draagt die typerend is voor de hedendaagse student: een minirokje met een oversized blazer. Uit de tekst in het weekblad blijkt echter dat Prinses Beatrix zich nog niet heeft uitgesproken over de kleding van Eloise.

Sterker nog, Eloise heeft zelfs eens gezegd dat haar oma een moderne vrouw is. Desondanks vraagt het weekblad zich af of Prinses Beatrix het nog steeds eens is met de outfit van Eloise. Toch heeft Eloise eerder aangegeven rekening te houden met bepaalde zaken: “Ik weet heel goed wat ik wel en niet moet posten. Een bikinifoto zou ik bijvoorbeeld nooit op mijn openbare account delen. Privé familiegelegenheden […] van mijn ouders fotografeer of film ik niet.”

De betreffende foto toont Eloise in een trendy outfit die past bij haar leeftijd en stijl. Het is belangrijk om te onthouden dat Eloise een jonge vrouw is die haar eigen persoonlijkheid en stijl ontwikkelt. Kleding is een vorm van zelfexpressie en het is begrijpelijk dat ze haar eigen modekeuzes wil maken.

Het is niet ongebruikelijk dat jonge mensen, zoals Eloise, experimenteren met hun kledingstijl en trends volgen die passen bij hun generatie. Het is een manier om hun individualiteit en persoonlijkheid uit te drukken. Het is belangrijk om te beseffen dat mode subjectief is en dat iedereen het recht heeft om zich op een manier te kleden die hen zelfvertrouwen geeft en waar ze zich prettig in voelen.

Hoewel de kritiek op Eloise’s kledingkeuze misschien hard kan zijn, is het ook belangrijk om de context in overweging te nemen. Ze is een jonge vrouw die haar eigen weg zoekt en haar eigen identiteit aan het ontdekken is. Haar stijlkeuzes kunnen evolueren naarmate ze ouder wordt en zichzelf verder ontwikkelt. Het is een natuurlijk onderdeel van het volwassen worden en het vinden van je eigen stem.

Het is begrijpelijk dat Eloise als lid van de koninklijke familie in de schijnwerpers staat en haar acties en keuzes nauwlettend worden gevolgd. Echter, het is belangrijk om niet te snel te oordelen en de nadruk te leggen op haar persoonlijke vrijheid om zich te kleden zoals zij dat wenst, zolang het binnen de grenzen van algemeen aanvaarde fatsoensnormen blijft.
Eloise van Oranje

Bovendien is het interessant om te zien hoe de discussie over kledingkeuze en persoonlijke expressie evolueert in de samenleving. Mode is altijd onderhevig aan verandering en nieuwe trends, en jongeren zijn vaak degenen die deze veranderingen omarmen en er hun eigen draai aan geven. Het is een belangrijk onderdeel van cultuur en zelfexpressie.

Het is ook essentieel om te benadrukken dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en zich te kleden op een manier die hun eigen individualiteit weerspiegelt. Zolang er geen sprake is van kwetsend gedrag of het overtreden van wettelijke normen, zou er ruimte moeten zijn voor diversiteit in kledingkeuzes en persoonlijke expressie.

In plaats van te focussen op de kritiek op Eloise’s kledingkeuze, kunnen we ons beter richten op haar prestaties en bijdragen als individu. Eloise heeft zich actief ingezet voor verschillende goede doelen en heeft haar platform gebruikt om bewustzijn te creëren voor belangrijke maatschappelijke kwesties. Haar inzet en betrokkenheid tonen haar volwassenheid en verantwoordelijkheid als lid van de koninklijke familie.

Het is belangrijk om een gebalanceerd perspectief te behouden en de nadruk te leggen op de positieve aspecten van het individu, in plaats van te veel te focussen op oppervlakkige zaken zoals kledingkeuze. Laten we de aandacht richten op de talenten, prestaties en bijdragen van jonge mensen zoals Eloise, en hen aanmoedigen om hun eigen pad te volgen en zichzelf te blijven ontdekken, zowel op persoonlijk als op modegebied.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Weekblad Weekend (@weekbladweekend)

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder