-

Nieuwste

Daniëlle van ’t Schip moet vakantie plotseling afbreken: ‘Het is helemaal klaar nu’

Daniëlle van ’t Schip heeft haar vakantie op Bonaire plotseling afgebroken. Ze is een maand eerder dan verwacht naar Nederland teruggekeerd. “Het is klaar voor nu”, laat ze weten.

Daniëlle is terminaal ziek, maar dat houdt haar niet tegen om verre reizen te maken. Zeven weken terug pakte ze haar koffers om te genieten op Bonaire.

Ze kreeg bezoek van talrijke familieleden en ze was van plan om nog een maand langer te blijven. Nu keerde ze plotseling terug naar Nederland.

Ze doet haar verhaal op Instagram. “Twee uur na zeggen: ‘Ik blijf hier nog tot juni’, sta ik af te wassen en er valt een glas met water om.”

“Ik huil vervolgens heel hard met dikke tranen en wist toen opeens: ik wil naar huis (daar hebben we ook een afwasmachine trouwens). Het is klaar voor nu op Bonaire.”

Een dag later stapte Daniëlle het vliegtuig alweer in. “Bij aankomst scheen de zon in Nederland. Wel een week nodig gehad om helemaal te landen met mijn hart ook.”

“Vanmorgen voelde ik dat mijn hart er ook weer was, die was nog even in Caribische sferen achtergebleven”, voegt ze er nog aan toe.

Vorig weekend kwam ze niet buiten. “Jaren heb ik geen tv gekeken of kranten gelezen. Ik wilde naar mijn gedachten spirituele regels volgen of zoiets. Volg nu de regels van mijn eigen hart.”

Daniëlle blijft ondanks haar ziekte altijd positief. “Wat hou ik toch van het leven en van liefde en licht dat nooit zonder duister kan.”

“Ik ben weer langzaam, heel langzaam, omhoog geklommen en ga volgende maand een ‘in het licht van de liefde’ ontmoeting organiseren.”

Het is niet geweten hoe lang de dochter van Willeke Alberti nog te leven heeft. Wat wel zeker is, is dat ze met volle teugen van het leven blijft genieten.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder