-

Economie

Danielle van ’t Schip (54) worstelt met de verwoestende effecten van chemotherapie: ‘Afscheid genomen’

Daniëlle van ’t Schip (54) heeft meer dan een jaar gestreden tegen kanker. De intensieve chemotherapieën hebben echter een zware tol geëist van de dochter van Willeke Alberti (77). Ondanks alle pijn en ongemakken blijft ze dankbaar voor het leven.

Op haar Instagram plaatst Daniëlle een reeks familiefoto’s van de afgelopen tijd en schrijft: “Herinneringen maken met dierbaren in het leven is zooooo leuk.

Bedankt lievies dat jullie er voor me zijn in deze rollercoaster ride van genezingstijd.”

Daarnaast deelt ze het nieuws dat een aantal van haar kinderen naar de andere kant van de wereld vertrekt.

“Twee van de zes zijn met zoveel liefde gereisd van het zomerse Melbourne naar het winterse Nederland en brengen zonneschijn van hart tot hart, tot in de Nederlandse lente.”

Daniëlle geeft ook een update over haar z!ekte: “Voor degenen die zich afvragen hoe het met me gaat en wat de tumoren tegenwoordig met me doen?

Na de zevende lokale chemokuur op 5 december hebben ze geholpen om de tumoren kleiner te maken, maar ze hebben mijn algehele welzijn geschaad.

Ik ben 20 kilo afgevallen, draag luiers, heb nog maar drie haren op mijn hoofd, mijn schildklier en nieren hebben het zwaar en ik heb pijnlijke zenuwen in mijn linkerbeen.”

Desondanks geeft de zus van Johnny de Mol niet op en aanvaardt ze haar lot. Ze zegt: “Ik geef me over aan alle gaven van het leven met nederigheid voor mijn lichaam en de aarde, en ik gebruik krukken om te lopen.

Het is niet gemakkelijk, maar de onvoorwaardelijke liefde van mijn familie heeft het de afgelopen maand wat makkelijker gemaakt.”

Het is zwaar voor Van ’t Schip. Zelfs het maken van een foto met haar gezin vergt moeite, maar ze doet het toch.

Ze schrijft: “Mam maakt zelfs nog een gezinsfoto en een met Davey voordat hij vertrekt. Oké, ik pak zelfs mijn mascara en haarstukje erbij en kan ik mijn geitenwollen sokken aanhouden (nee), en probeer ik er nog iets leuks van te maken.”

Het is hartverscheurend om te zien hoe Daniëlle van ’t Schip zowel fysiek als emotioneel wordt uitgedaagd in haar gevecht tegen kanker. Ondanks de zware last die ze draagt, blijft ze vasthouden aan dankbaarheid voor het leven en de steun van haar geliefden.

De moed en veerkracht die Daniëlle toont, zijn bewonderenswaardig. Ze erkent de moeilijkheden die ze ondervindt, zoals het verlies van gewicht, het dragen van luiers en de impact op haar fysieke gesteldheid.

Maar ze blijft optimistisch en probeert er het beste van te maken, zelfs als ze haar geitenwollen sokken moet opgeven.

Het is duidelijk dat Daniëlle een sterke band heeft met haar familie. Ze benadrukt de waarde van het maken van dierbare herinneringen en de onvoorwaardelijke liefde die ze van hen ontvangt.

Haar moeder, Willeke Alberti, steunt haar door zelfs een gezinsfoto te maken, ondanks de moeilijke omstandigheden. En haar zoon Davey wordt niet vergeten, want ze maakt ook een foto met hem voordat hij vertrekt.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder