Connect with us

Nieuwste

Caroline van der Plas openhartig over verlies van haar man: ‘Praat tegen zijn foto’

De echtgenoot van Caroline van der Plas, Jan, moest in september 2019 afscheid nemen van het leven als gevolg van alvleesklierkanker.

Hij heeft het grote succes van Caroline dus nooit meegemaakt. De politica legt uit dat ze nog altijd met hem praat. “Op de dag na de grote overwinning heb ik tegen hem gesproken via de foto”, vertelt ze.

Zoons Kayl en Ryan zijn ook heel trots op de carrière van hun moeder. Caroline onthult: “Ze zeggen heel vaak hoe trots ze op mij zijn, vooral dat we dit met een kleine groep mensen uit het niets hebben neergezet.”

Ze vervolgt in gesprek met weekblad Privé: “En dat we nu gewoon de grootste zijn geworden. Ze hebben dit van dichtbij meegemaakt, ze weten hoe belangrijk dit voor hun moeder is.”

Maar er is nog altijd een groot gemis. En dat is haar man Jan. “Hij wist dat ik naar de Tweede Kamer wilde gaan.”

Hij maakte zich aanvankelijk grote zorgen dat het leven van zijn vrouw onder het vergrootglas zou gehouden worden. Caroline zegt dat ze hem indertijd gerust kon stellen.

“Hij was al trots op de plannen alleen.” Caroline baalt ervan dat Jan haar succes nooit heeft kunnen meemaken.

“Hij zou dat zo mooi hebben gevonden. Dan was hij van oor tot oor gaan glunderen. Hij was al trots op wat ik voor zijn 0verlijden had neergezet.”

Op een bepaalde manier heeft ze nog altijd contact met Jan. Ze neemt zijn foto en begint met hem te praten. Dat was ook het geval op de dag van de verkiezingen.

“Ik zat ’s ochtends in de huiskamer met zijn foto en zo begon ik tegen hem te praten. ‘Zo Jan, vandaag is de dag dat het moet gaan gebeuren’. En dat doe ik nog steeds”, aldus Caroline.

Ze zegt verder dat ze de foto van haar man altijd bij zich heeft. “Als ik wat kwijt wil, kan dat. (…) Deze gesprekken en momenten zijn belangrijk voor me.”