Connect with us

Nieuwste

Belastingbetaler moet luxehotels betalen voor asielzoekers uit Ter Apel

Het Nederlandse asielbeleid rammelt langs alle kanten. Om te vermijden dat er nog asielzoekers in de buitenlucht moeten slapen bij Ter Apel, komt de VVD met een bijzonder plan.

De belastingbetaler moet hotelovernachtingen gaan betalen. Het plannetje is bedacht door asielminister Eric van der Burg. Hij sprak met de gemeente Westerwolde af dat er meer dan 2.000 vluchtelingen in Ter Apel moeten verblijven.

Omdat het asielcentrum uit zijn voegen barst, moeten er alternatieven worden gezocht. Daarom biedt de staatssecretaris nu gratis overnachtingen in hotels aan op kosten van de belastingbetaler.

Ondertussen is er nog altijd geen plek gevonden voor een permanente beschikbaarheidslocatie. Dat is een centrum voor kansloze asielzoekers.

Het gaat om mensen uit veilige landen zoals Algerije en Marokko. Van der Burg heeft een lege gevangenis in Almere op het oog, maar de deal is nog niet rond. Daarom komt er een PBL in Ter Apel.

Daar geldt een sober opvangregime en de huisregel is dat de bewoners altijd ter beschikking moeten zijn voor eventuele uitwijzing. Hun asielverzoeken worden ook sneller behandeld.

Het aantal asielzoekers stijgt alsmaar. In 2023 zouden er bijna 80.000 vluchtelingen naar Nederland komen.

Blijkbaar wordt er niet aan gedacht om dat aantal naar omlaag te brengen. Het kabinet is alleen maar bezig met pleisters plakken en holt achter de feiten aan.

Nu Nederlanders ook nog eens voor hotels moeten gaan betalen, wordt het draagvlak voor het asielbeleid alsmaar kleiner.

De enige echte oplossing is immers het omlaag brengen van het aantal mensen dat naar Nederland komt.

Geert Wilders is niet te spreken over het plan en noemt het de reinste waanzin. “Na luxe cruiseschepen gaat de VVD-staatssecretaris nu dure hotels volproppen met gelukzoekers”, klinkt het.