Connect with us

Nieuwste

Ambtenaar wil vreselijke naam pasgeboren baby niet registeren: ‘Walgelijk’

Kersverse ouders Dan en Mandy Sheldon uit Derbyshire uit het Verenigd Koninkrijk wilden hun pasgeboren zoontje aangeven. Dat verliep echter niet van een leien dakje.

Ze zeiden tegen de ambtenaar dat ze hun zoon de naam Lucifer wilden geven. De ambtenaar snapte niet dat ze voor deze naam hadden gekozen.

De vader van het kind vertelde: “We waren heel enthousiast over de gekozen naam, maar de ambtenaar bekeek ons met walging.”

“De medewerkster vroeg ons of we wel zeker waren over de naam. Ze zei ons dat het leven van onze zoon moeilijk zou worden.”

“Leraren zouden hem niet normaal behandelen en hij zou het moeilijk hebben om later goed werk te vinden.”

De vader vervolgt: “Daarna zeiden ze ons dat in bepaalde landen gelijkaardige namen gewoon verboden zijn. Dat komt vanwege de band met de duivel.”

“Ze suggereerden dat we hem een andere officiële naam moesten geven en dat we hem alleen thuis Lucifer mochten noemen”, vertelt de vader. Hier waren Mandy en Dan het helemaal niet mee eens.

Het stel maakte duidelijk dat ze geen enkel geloof aanhangen en dat dit hierdoor ook geen negatieve betekenis bij hun zoon kan oproepen.

Zij opperen dat de naam van hun zoon juist heel bijzonder is vanwege de mooie betekenis. Dat is immers lichtbrenger en ochtend.

“We dachten bij onszelf dat dit gewoon heel ongewoon en uniek was. Maar we hadden nooit gedacht dat het ons zoveel pijn zou opbrengen.”

“Daarom besloten we om een officiële klacht in te dienen om erop te wijzen dat we wantrouwig werden behandeld bij het moment van de registratie.”