-

Nieuwste

Politietop wil hulp van Belgische en Duitse politie bij nieuwe rellen

politie uit België en Duitsland

Wanneer het tot nieuwe rellen zou komen, overweegt de politietop om de hulp in te schakelen van Belgische en Duitse ME-eenheden. Politiechef Willem Woelders wil deze eenheden dan aansturen vanuit de Nederlandse politie. Dat vertelde hij dinsdagavond in Op1.

In dezelfde talkshow liet minister Ferd Grapperhaus verstaan dat de Mobiele Eenheid wordt opgeschaald. De afgelopen dagen bleek dat er een grote vraag was naar de inzet van de ME. Die kon echter niet overal tegelijk zijn.

Eerder liet de burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers, al weten dat hij een onderzoek instelt naar het optreden van de ME in zijn stad. De burgervader vindt dat de ME te lang op zich liet wachten om in te grijpen tijdens de rellen en plunderingen. Vooral tijdens het wachten op de ME vonden de meeste vernielingen plaats.

Den Bosch moest volgens hem wachten, omdat de ME ook ter plaatse was in andere steden zoals Eindhoven, Oss en Helmond.

Politiechef Woelders overweegt zelfs de inzet van buitenlandse politie-eenheden uit België en Duitsland. Hij gaf mee dat de Nederlandse politie in het verleden ook al in andere land is ingezet.

De politie had de voorbije dagen de handen vol met relschoppers. Zo moest in Den Bosch zelfs even een ziekenhuis op slot vanwege dreiging van rellende jongeren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder