Connect with us

Nieuwste

Politietop wil hulp van Belgische en Duitse politie bij nieuwe rellen

politie uit België en Duitsland

Wanneer het tot nieuwe rellen zou komen, overweegt de politietop om de hulp in te schakelen van Belgische en Duitse ME-eenheden. Politiechef Willem Woelders wil deze eenheden dan aansturen vanuit de Nederlandse politie. Dat vertelde hij dinsdagavond in Op1.

In dezelfde talkshow liet minister Ferd Grapperhaus verstaan dat de Mobiele Eenheid wordt opgeschaald. De afgelopen dagen bleek dat er een grote vraag was naar de inzet van de ME. Die kon echter niet overal tegelijk zijn.

Eerder liet de burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers, al weten dat hij een onderzoek instelt naar het optreden van de ME in zijn stad. De burgervader vindt dat de ME te lang op zich liet wachten om in te grijpen tijdens de rellen en plunderingen. Vooral tijdens het wachten op de ME vonden de meeste vernielingen plaats.

Den Bosch moest volgens hem wachten, omdat de ME ook ter plaatse was in andere steden zoals Eindhoven, Oss en Helmond.

Politiechef Woelders overweegt zelfs de inzet van buitenlandse politie-eenheden uit België en Duitsland. Hij gaf mee dat de Nederlandse politie in het verleden ook al in andere land is ingezet.

De politie had de voorbije dagen de handen vol met relschoppers. Zo moest in Den Bosch zelfs even een ziekenhuis op slot vanwege dreiging van rellende jongeren.