Connect with us

Nieuwste

Agent die 95-jarige vrouw 2 keer taserde geschorst: ‘Ze zal het niet overleven’

De agent uit Australië die vorige week een vrouw van 95 taserde in een verpleegtehuis, is geschorst in afwachting van het onderzoek.

Hij krijgt wel nog gewoon doorbetaald. Sinds het incident ligt de vrouw in een medische instelling, waar ze voor haar leven vecht.

Naar verwachting zal de dame het niet overleven. Dat staat te lezen in de Australische media, die uitgebreid berichten over het voorval.

In de medische instelling krijgt ze zorg in de laatste levensfase. De familie van de vrouw is razend over het incident. Ze zitten voortdurend aan haar bed.

De 95-jarige Clare Nowland liep al uren met een mes rond. Het personeel haalde uiteindelijk de politie erbij.

Toen de vrouw met een looprek op hem kwam afgelopen, gebruikte de 33-jarige agent zijn taser. Hij taserde haar tot tweemaal toe. De vrouw kwam ten val en raakte zwaargewond aan haar hoofd.

Zowel binnen als buiten het land, krijgt het politieoptreden bakken kritiek. Nowland is immers een vrouwtje van amper 43 kilogram, loopt langzaam en lijdt aan dementie.

Mensen vragen zich af of de politie wel opgeleid is om verwarde mensen te behandelen. Bijvoorbeeld mensen met dementie of psychische problemen.

Volgens de politie is het omgaan met verwarde mensen al jarenlang onderdeel van de opleiding. Ze geven wel mee dat de opleiding zal worden aangepast, indien dat nodig blijkt.

Ondertussen wordt er opgeroepen om het gebruik van de taser door de politie voorlopig te verbieden.