Connect with us

Nieuwste

Lof voor Henri (24) die Syrische steker wegjaagt in speeltuin: ‘Een echte held’

Henri is de held van Annecy. Hij kon immers een erger bloedbad voorkomen. De jongeman van 24 achtervolgde donderdag de Syrische asielzoeker die in het wilde weg kinderen begon te steken in een park.

Na het opduiken van de video’s van het drama werd Henri algauw bestempeld als de man met de rugzak. Hij kon de steker wegjagen van andere mogelijke slachtoffers.

Ondertussen wordt Henri gevierd als een held. Een Syrische vluchteling ging met een mes kinderen te lijf in een park.

Daarbij raakten zes personen gewond, waaronder vier kinderen. Op beelden is te zien hoe de aanvaller werd achternagezeten door een onbekende man.

Als enigste middel om zich te verdedigen heeft hij een tas vast. Het lukte Henri niet om de man uit te schakelen, maar wel om hem weg te jagen.

Media melden dat Henri bezig was met een rondreis door Frankrijk langs de kathedralen. Enkele ogenblikken voor de aanval postte hij nog een verhaal op Facebook over het meer van Annecy.

Een uur later volgde nog een foto, maar ditmaal van hem met brandweerauto’s. Hij riep op om te bidden voor de slachtoffers.

Henri is afgestudeerd in de filosofie en heeft een masterdiploma in management. Naast Henri worden ook twee hulpagenten gevierd als helden. Zij probeerde de dader uit te schakelen en konden hem wegjagen bij enkele andere kinderen.

De Syrische asielzoeker wordt nu psychiatrisch onderzocht. Het parket probeert zijn motieven te achterhalen.

De vier kinderen, van wie een Nederlander, liggen nog in het ziekenhuis in kritieke toestand. Het Nederlandse kind zou wel stabiel zijn inmiddels.