-

Nieuwste

Lof voor Henri (24) die Syrische steker wegjaagt in speeltuin: ‘Een echte held’

Henri is de held van Annecy. Hij kon immers een erger bloedbad voorkomen. De jongeman van 24 achtervolgde donderdag de Syrische asielzoeker die in het wilde weg kinderen begon te steken in een park.

Na het opduiken van de video’s van het drama werd Henri algauw bestempeld als de man met de rugzak. Hij kon de steker wegjagen van andere mogelijke slachtoffers.

Ondertussen wordt Henri gevierd als een held. Een Syrische vluchteling ging met een mes kinderen te lijf in een park.

Daarbij raakten zes personen gewond, waaronder vier kinderen. Op beelden is te zien hoe de aanvaller werd achternagezeten door een onbekende man.

Als enigste middel om zich te verdedigen heeft hij een tas vast. Het lukte Henri niet om de man uit te schakelen, maar wel om hem weg te jagen.

Media melden dat Henri bezig was met een rondreis door Frankrijk langs de kathedralen. Enkele ogenblikken voor de aanval postte hij nog een verhaal op Facebook over het meer van Annecy.

Een uur later volgde nog een foto, maar ditmaal van hem met brandweerauto’s. Hij riep op om te bidden voor de slachtoffers.

Henri is afgestudeerd in de filosofie en heeft een masterdiploma in management. Naast Henri worden ook twee hulpagenten gevierd als helden. Zij probeerde de dader uit te schakelen en konden hem wegjagen bij enkele andere kinderen.

De Syrische asielzoeker wordt nu psychiatrisch onderzocht. Het parket probeert zijn motieven te achterhalen.

De vier kinderen, van wie een Nederlander, liggen nog in het ziekenhuis in kritieke toestand. Het Nederlandse kind zou wel stabiel zijn inmiddels.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder