Connect with us

Nieuwste

95-jarige vrouw vecht voor haar leven nadat agenten haar twee keer taseren

Clare Nowland (95) uit New South Wales in Australië vecht voor haar leven in een medische instelling. De moeder van acht kinderen werd vorige week tweemaal getaserd in haar verzorgingstehuis.

Clare is dementerend en woont in een verpleegtehuis genaamd Yallambee Lodge. Het personeel zag dat ze een mes in haar hand had.

Het was niet duidelijk wat haar bedoelingen waren. Medewerkers probeerden het eerst af te pakken, maar toen dat niet lukte werd de politie erbij gehaald.

De agenten deden niet de minste moeite om te onderhandelen en gingen meteen over tot taseren. Clare werd geraakt in haar borst en rug. De gevolgen zijn drastisch. Ze viel en botste met haar hoofd tegen een tafel.

De arme vrouw liep een schedelbreuk en hersenbloeding op. Een familievriend, Andrew Thaler, laat aan The Guardian weten dat de familie kapot van verdriet is. “Het is hoogst onzeker of ze de nacht nog wel doorkomt.”

Op het lokale politiekantoor brak tumult uit. Er loopt een grootschalig onderzoek naar de precieze toedracht van de feiten.

“We doen er alles aan om de onderste steen naar boven te halen. We willen weten waarom een oude vrouw in een verzorgingstehuis zo zwaar is toegetakeld.”

Josh Pallas van de gemeente New South Wales heft inmiddels gevraagd om niet meer te taseren. “Ik vind het buiten proportie en het is niet de eerste keer dat het fout loopt.”