Connect with us

Nieuwste

Extreme hitte staat voor de deur: ‘Ga niet werken!’

De afgelopen dagen was het heel wisselvallig weer. Maar nu schieten de temperaturen eindelijk fors omhoog. En daar zaten we allemaal op te wachten natuurlijk.

Volgens Weer.nl komt het kwik op veel plaatsen komend weekend ver uit boven de 20 graden. Het wordt dus heel warm.

Deze ochtend bleef het op vele plaatsen al droog en er was veel zon. In het noorden is er nog wel kans op een bui. Daar was het nog overwegend bewolkt.

De temperaturen schommelen tussen de 12 en 15 graden. Maar vanwege de noordwesterwind voelt het nog een beetje frisjes aan.

Morgen krijgen we dan een prachtige lentedag. Woensdag begint met wolken, maar eens die wegtrekken wordt het lekker zonnig.

In het midden van Nederland mogen we ons opmaken voor om en bij de 14 graden. In Limburg krijgen we temperaturen van 17 graden.

Donderdag komt er een hogedrukgebied aanzetten. Daardoor valt de wind stil en zal de temperatuur in het zuiden en westen wel dalen.

Maar dat is slechts voor de nacht. Donderdag wordt het overdag stralend weer en schiet het kwik weer omhoog.

In het weekend krijgen we dan pas echt warm weer. Er komt warme lucht vanuit Centraal-Europa, waardoor het voelbaar warmer wordt.

De voorspelling is dat we dan de eerste echte zomerdagen van het jaar krijgen. In het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 26 graden.

Na het weekend zal het zomerse weer nog aanhouden. De kans op regen en onweersbuien zal dan wel toenemen.