-

Nieuwste

Extreme hitte staat voor de deur: ‘Ga niet werken!’

De afgelopen dagen was het heel wisselvallig weer. Maar nu schieten de temperaturen eindelijk fors omhoog. En daar zaten we allemaal op te wachten natuurlijk.

Volgens Weer.nl komt het kwik op veel plaatsen komend weekend ver uit boven de 20 graden. Het wordt dus heel warm.

Deze ochtend bleef het op vele plaatsen al droog en er was veel zon. In het noorden is er nog wel kans op een bui. Daar was het nog overwegend bewolkt.

De temperaturen schommelen tussen de 12 en 15 graden. Maar vanwege de noordwesterwind voelt het nog een beetje frisjes aan.

Morgen krijgen we dan een prachtige lentedag. Woensdag begint met wolken, maar eens die wegtrekken wordt het lekker zonnig.

In het midden van Nederland mogen we ons opmaken voor om en bij de 14 graden. In Limburg krijgen we temperaturen van 17 graden.

Donderdag komt er een hogedrukgebied aanzetten. Daardoor valt de wind stil en zal de temperatuur in het zuiden en westen wel dalen.

Maar dat is slechts voor de nacht. Donderdag wordt het overdag stralend weer en schiet het kwik weer omhoog.

In het weekend krijgen we dan pas echt warm weer. Er komt warme lucht vanuit Centraal-Europa, waardoor het voelbaar warmer wordt.

De voorspelling is dat we dan de eerste echte zomerdagen van het jaar krijgen. In het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 26 graden.

Na het weekend zal het zomerse weer nog aanhouden. De kans op regen en onweersbuien zal dan wel toenemen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder