-

Nederland

Prinses Alexia verhuist naar Amerika

Prinses Alexia wordt goed voorbereid op haar toekomstige hogere studies aan het Atlantic College. Naast de gewone examens, moeten de laatstejaars ook mondelinge examens afleggen, een essay schrijven en praktijkopdrachten en portfolio’s inleveren.

Een diploma van deze prestigieuze kostschool opent vele deuren, en dat geldt ook voor Alexia. Ze kan met haar diploma naar de beste universiteiten ter wereld trekken, en er is nu opvallend nieuws naar buiten gekomen over haar verdere studiekeuze.

Volgens de website All Things Amalia kiest een derde van de afgestudeerden van het Atlantic College voor een universiteit in de VS en twintig procent voor een universiteit in Groot-Brittannië.

Dit wijst erop dat Alexia wellicht niet voor een studie in Nederland zal kiezen, zoals koningin Máxima eerder heeft aangegeven. Hoewel deze uitspraak dateert van toen Alexia aan haar avontuur in Wales begon, lijkt het onwaarschijnlijk dat ze haar plannen heeft veranderd, vooral gezien de recente ontwikkelingen rond kroonprinses Amalia.

Er wordt gespeculeerd dat Alexia naar een prestigieuze universiteit in Amerika zou kunnen gaan. Hoewel er geen bevestiging is van haar studiekeuze, is het zeker dat ze goed voorbereid wordt op haar toekomstige studies en dat ze vele opties heeft.

Een diploma van het Atlantic College is een waardevolle troef voor elke student die toegang wil krijgen tot topuniversiteiten over de hele wereld.

Het Atlantic College is een gerenommeerde school in Wales die bekend staat om zijn strenge academische programma en zijn internationale studentenpopulatie.

De school richt zich op het ontwikkelen van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk bewustzijn bij studenten.

Het curriculum omvat niet alleen academische vakken, maar ook een uitgebreid co-curriculair programma dat studenten blootstelt aan een breed scala aan activiteiten, van gemeenschapsdienst tot avontuurlijke sporten en kunst.

Het feit dat Alexia naar het Atlantic College gaat en daar een diploma behaalt, is een goede indicatie dat ze goed voorbereid zal zijn op haar verdere studies. Het is echter niet duidelijk of ze voor een studie in het buitenland zal kiezen, zoals velen van haar voorgangers aan het Atlantic College hebben gedaan.

Er zijn echter verschillende voordelen aan het studeren in het buitenland, waaronder de mogelijkheid om nieuwe culturen te leren kennen, nieuwe vaardigheden op te doen en nieuwe talen te leren.

Als Alexia ervoor kiest om in het buitenland te studeren, zal ze moeten nadenken over verschillende aspecten, waaronder de kosten van het levensonderhoud en de studie, de taalbarrière en de cultuurshock.
prinses Alexia

Aan de andere kant zijn er ook voordelen aan het studeren in Nederland, zoals de nabijheid van familie en vrienden en de mogelijkheid om de taal en cultuur beter te leren kennen. Het is dus belangrijk voor Alexia om goed na te denken over haar studie.
prinses Alexia

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder