Connect with us

Nieuwste

Opmerkelijk: Consumentenbond geeft waarschuwing aan klanten van deze drie supermarkten!

De Consumentenbond heeft een waarschuwing uitgegeven aan klanten van drie grote supermarktketens in Nederland. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Albert Heijn, Jumbo en Plus hun klanten oplichten door onjuiste bedragen te vermelden op de kassabon.

Consumenten zijn zich er al langer van bewust dat supermarkten van alles verzinnen om te verdienen. Ondanks scherpe aanbiedingen zijn consumenten vaak nog een vermogen kwijt bij de kassa.

Tegenwoordig krijg je bovendien minder inhoud voor dezelfde prijs. Deze praktijken zijn echter niet nieuw en de Consumentenbond heeft al eerder onderzoek gedaan naar de bedrogpraktijken van supermarkten.

In het recente onderzoek van de Consumentenbond zijn maar liefst 240 willekeurige aanbiedingen, verspreid over acht filialen in verschillende steden, nagekeken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de supermarktketens er een bende van maken en hun klanten behoorlijk in de maling nemen.

Klanten betalen namelijk meer dan de bedoeling is, doordat er bij de kassa niet het bedrag gerekend wordt dat bij het schap vermeld staat.

Supermarkt Plus spant hierbij de kroon, omdat maar liefst 20 procent van de prijzen aan de kassa niet overeenkwam met de prijzen in de schappen.

De Consumentenbond is woedend en noemt het ‘onacceptabel’ en ‘onrechtmatig’. De bond wil dan ook in actie komen en supermarkten aansprakelijk stellen.

De supermarkten zijn inmiddels gesommeerd te stoppen met het oplichten van klanten. Als dat niet voor 30 juni is gebeurd, zal de Consumentenbond juridische procedures niet schromen.

Het is geen geheim dat de prijzen in de supermarkten maar blijven stijgen en de consument de dupe wordt van deze praktijken.

Het is dan ook belangrijk dat consumenten alert blijven en hun kassabonnen goed controleren. Op deze manier kunnen ze voorkomen dat ze onnodig te veel betalen bij de kassa.

Kortom, de Consumentenbond heeft haar waarschuwing afgegeven aan klanten van Albert Heijn, Jumbo en Plus om hun kassabonnen goed te controleren.

De supermarkten worden beschuldigd van het oplichten van klanten door onjuiste bedragen te vermelden op de kassabon. Als de supermarkten niet voor 30 juni stoppen met deze praktijken, zal de Consumentenbond juridische stappen ondernemen.

Het is dan ook belangrijk dat consumenten alert blijven en hun kassabonnen goed controleren om te voorkomen dat ze onnodig te veel betalen bij de kassa.