-

Nieuwste

Moeder in shock door foto van zoon uit klaslokaal: ‘Weet niet wat ik moet doen’

In een tijd waarin veel ouders zich zorgen maken over het welzijn en de veiligheid van hun kinderen op school, schrikt een moeder zich kapot als haar zoon haar een foto stuurt vanuit zijn klaslokaal.

De moeder, wiens naam niet bekend is gemaakt, vertelt in een interview met een lokale krant dat ze de foto van haar zoon ontving terwijl ze op haar werk was.

Op de foto is te zien dat haar zoon in een klaslokaal zit met een medeleerling die een pistool in zijn handen heeft.

De moeder was in shock toen ze de foto zag en wist niet wat ze moest doen. Ze besloot om meteen naar school te gaan om te achterhalen wat er aan de hand was.

Bij aankomst op school vertelde de directeur haar dat het om een nepwapen ging, maar dat de situatie wel serieus genomen werd.

De medeleerling werd direct geschorst en er werd een onderzoek gestart om te achterhalen hoe het wapen de school binnen kon komen.

De moeder is blij dat de school snel heeft gehandeld en dat haar zoon veilig is. Ze heeft ook een bericht gedeeld op haar sociale media om andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van nepwapens op school.

Ze roept ouders op om met hun kinderen te praten over de ernstige gevolgen die het bezit van een nepwapen kan hebben. Ze hoopt dat haar ervaring andere ouders kan helpen om alert te blijven en hun kinderen te beschermen.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk incident op een school plaatsvindt. Nepwapens worden vaak verkocht als speelgoed, maar kunnen in sommige situaties gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot angst en paniek bij medeleerlingen en leraren. Veel scholen hebben daarom een zero-tolerance beleid ten aanzien van nepwapens en nemen dergelijke incidenten zeer serieus.

Het is belangrijk dat ouders en scholen blijven samenwerken om de veiligheid van kinderen op school te waarborgen. Ouders kunnen hun kinderen aanspreken op de ernstige gevolgen van het bezit van nepwapens en hen wijzen op de impact die het kan hebben op anderen. Scholen kunnen zorgen voor goede voorlichting en streng optreden tegen leerlingen die zich niet aan de regels houden.

In deze specifieke situatie is het goed om te zien dat de school snel en doortastend heeft gehandeld om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen. Het is belangrijk dat we als samenleving blijven investeren in de veiligheid van kinderen op school en hen beschermen tegen gevaarlijke situaties en invloeden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder