-

Economie

Marieke Elsinga en vader van kind slapen apart van elkaar

Marieke en haar vriend Sander zijn ouders geworden van hun eerste kindje, een jongetje genaamd Jip, op 9 november 2022. Het krijgen van een kindje brengt grote veranderingen met zich mee, die ook consequenties hebben voor hun relatie.

MSN.com bericht dat het af en toe voelt alsof ze op eieren lopen. Het is vermoeiend, maar ze weten waar het vandaan komt en spreken het uit.

Om rust te krijgen, slapen ze soms niet bij elkaar. Ze hebben geleerd om te genieten van kleine momentjes samen.

Marieke probeert de dag van Sander op te vrolijken met kleine, lieve gebaren en herinnert zich de woorden van Marc-Marie Huibregts die in een interview vertelde dat hij elke dag probeert om de dag van zijn partner een beetje leuker te maken. Deze uitspraak vond ze heel mooi.

Het krijgen van een kind is een grote verandering in het leven van ouders. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat er spanningen en vermoeidheid ontstaan in een relatie na de geboorte van een kindje.

Marieke en Sander herkennen deze gevoelens en hebben geleerd om er open over te praten. Soms hebben ze rust nodig en slapen ze apart om uitgerust te blijven.

Ondanks de vermoeidheid en spanningen, willen ze ook genieten van de mooie momenten die ze samen delen. Marieke probeert Sander elke dag te verrassen met kleine, lieve gebaren.

Ze haalt inspiratie uit de woorden van Marc-Marie Huibregts, die vertelde dat hij elke dag probeert om de dag van zijn partner een beetje leuker te maken.

De woorden van Marc-Marie Huibregts raken Marieke, omdat ze zo mooi en waardevol zijn. Ze beseft dat het de kleine gebaren zijn die het verschil maken en die hun relatie sterk kunnen houden.

Samen met Sander blijft ze zich daarom inzetten om hun relatie gezond en gelukkig te houden, ondanks de vermoeidheid en uitdagingen die het ouderschap met zich meebrengt.

Het is belangrijk om open te zijn over de gevoelens die ontstaan na de geboorte van een kindje.

Door erover te praten en elkaar te steunen, kunnen ouders elkaar helpen om de moeilijke momenten door te komen en te genieten van de mooie momenten samen.
Marieke Elsinga

Het is daarbij belangrijk om te beseffen dat het de kleine gebaren zijn die een relatie sterk en gelukkig kunnen houden.

Zo’n impact in je leven heeft ook consequenties. MSN.com meldt: “Af en toe heb je het gevoel dat je bij elkaar op eieren loopt. Dat is vermoeiend. Maar we weten waar het vandaan kom. Dat kun je dan maar beter uitspreken.

Soms slapen de twee dan ook niet bij elkaar, puur voor de rust. “Een tijdje terug zaten we ‘Jinek’ te kijken. Daar zat Marc-Marie Huibregts, die al zo lang samen is met zijn man. Wat dan hun geheim was.

‘Elke dag als ik wakker word, denk ik: hoe kan ik de dag van mijn partner een klein beetje leuker maken?’ zei hij. Dat vond ik zo mooi.”

Nu proberen de twee meer te genieten van de kleine momentjes. Ze probeert de dag van Sander op te fleuren met kleine, leuke en lieve gebaren.

Economie

Viraal Tiktok video zet online discussie in gang over verstelbare stoelen bij lange vluchten

Het zoeken naar comfort tijdens een vliegreis kan behoorlijk irritant zijn, met name bij langeafstandsvluchten.

Is het achterover leunen van je stoel de oplossing of biedt een nekkussen soelaas? Is het de investering waard om voor first class te kiezen, of voldoet een plaats in de economy class?

Een bepaalde TikTok-gebruiker en reisblogger heeft een veelvoorkomend dilemma tijdens vluchten, en vooral bij langeafstandsvluchten, aangekaart: de vraag of het geoorloofd is je stoel achterover te kantelen.

Na het plaatsen van haar verhaal, wakkerde ze een hevige online discussie aan.

Lees verder om te ontdekken wat de meerderheid daarover te zeggen had.

Taylor Futch, bekend op TikTok als @tfutchh, bracht een veelvoorkomend scenario ter sprake op het sociale netwerk.

Op een vlucht besloot ze haar stoel achterover te zetten voor meer comfort, maar de passagier achter haar was daar niet van gediend en duwde haar stoel terug naar voren.

“Wow, iemand heeft net mijn stoel vooruitgeduwd en gezegd dat ik niet mag leunen tijdens mijn tien uur durende vlucht omdat ze dat te veel vindt”, postte Taylor bij een video van negen seconden die ondertussen viraal is gegaan. “Wat moet ik nu doen?”

De reacties op het dilemma van de 26-jarige lieten niet lang op zich wachten en de meningen waren verdeeld.

Eén persoon betoogde: “Jullie zijn gek… Als mijn stoel achterover kan en ik heb ervoor betaald, dan leun ik ook achterover!!! En als degene achter mij hetzelfde doet… ✨ dan hebben ze net zoveel ruimte✨”.

Een ander persoon gaf tegenwicht: “Alleen omdat het kan, betekent nog niet dat je het moet doen. Ik zou het niet prettig vinden als iemand het bij mij deed, dus doe ik het ook niet bij een ander. ✨”

Er waren ook mensen die aangaven dat ze zelfs op lange vluchten rechtop zouden blijven zitten om de passagier achter hen niet te hinderen.

Er was in ieder geval één reactie die niet de passagiers de schuld gaf, maar de luchtvaartmaatschappijen. “Als jullie zeggen dat achterover leunen onbeleefd is, zijn jullie eigenlijk boos op de luchtvaartmaatschappijen. Schrijf ze een e-mail om te klagen dat ze de stoelen groter moeten maken en meer ruimte moeten bieden.”

In een vervolgpost deelde Taylor dat ze haar stoel achterover had gezet, behalve tijdens de maaltijden.

@tfutchh

What would you do? #traveltiktok #solotravel #hostellife

♬ queen of disaster with sparkles – ˚ ˚。° ⋆♡˚🎀 ꒰ ྀི ◞ ˕ ก ꒱ ⭐️

Wat vind jij? Is het acceptabel om je stoel achterover te leunen in een vliegtuig, ongeacht de duur van de vlucht of maakt de lengte van de vlucht toch uit?

Deel je mening in de reacties.

Lees verder