Connect with us

Nieuwste

Liam Neeson verliest vrouw bij vreselijke tragedie en deelt emotionele boodschap

Ware liefde is niet makkelijk te vinden. En soms, wanneer we die perfecte persoon nog moeten vinden, kan het lot rare sprongen maken. Liam Neeson vond de liefde van zijn leven bij Natasha Richardson.

Ze leerden elkaar kennen tijdens de opname van Anna Christie op Broadway in 1993. Toen was Natasha 29 jaar oud en getrouwd met producent Robert Fox.

Natasha had een moeilijk huwelijk dat niet lang zou duren. Liam, toen 40, was single en tijdens de opname sprong de vonk over. Langzaam maar zeker groeide hun relatie en stapten ze in het huwelijksbootje.

Samen kregen ze twee zoons, Micheál en Daniel. Alles leek perfect te verlopen voor het stelletje.

Jammer genoeg bleek het niet voorbestemd. In 2009 vond een vreselijke tragedie plaats. Na een relatie van 16 jaar kwam Natasha op 45-jarige leeftijd te 0verlijden.

De vrouw was aan het skiën in het Canadese Mont Tremblant. Natasha was met een instructeur en haar kinderen toen ze uitgleed en zwaar ten val kwam.

Hoewel ze hard op haar hoofd was gevallen, leek het aanvankelijk niet zo erg. Het leek erop dat ze geen interne of externe verwondingen had. Maar na enkele uren begon de actrice zich heel slecht te voelen.

Jarenlang heeft Liam nooit gesproken over zijn verlies. In het programma 60 minutes sprak hij voor het eerst over de tragedie.

Hij steekt van wal: “Ik sprak met haar en zij zei: ‘Oh schat, ik tuimelde in de sneeuw,’ zo omschreef ze het.”

Wat ze toen niet wisten, was dat de actrice leed aan het zogenaamde ‘helderheid intervallen’. Dat is de periode waarin een persoon met hersenletsel normaal lijkt, maar ondertussen hoopt het bloed zich op in de hersenen. Dat kan een fatale druk veroorzaken.

Liam kreeg te horen dat Natasha zich in kritieke toestand bevond. Hij moest onmiddellijk komen, maar toen hij arriveerde was ze al hersend00d.

Hij vertelt: “Toen lag ze aan een beademingsapparaat. Ik ging naar haar toe en ik vertelde haar dat ik van haar hield. Ik zei: ‘Schat, je komt hier niet van terug. Je hebt je hoofd gestoten. Ik weet niet of je me kunt begrijpen, maar dat is wat er is gebeurd. En we zullen je terugbrengen naar New York. All je familie en vrienden zullen komen.”

Hoewel er ondertussen jaren verstreken zijn, kan hij nog altijd niet bevatten wat er toen precies gebeurd is. “Er zijn tijden dat ik de deur hoor openen, vooral de eerste jaren… als ik de deur hoor openen, denk ik nog steeds dat ze binnen komt lopen.”

In 2016 deelde Liam een emotioneel eerbetoon op de sociale media. Daarin vraagt hij iedereen om de grootste zorg te dragen voor hun partners en van iedere dag te genieten.

“Ze zeggen dat het moeilijkste in het leven is om iemand te verliezen van wie je houdt… Mijn vrouw stierf plotseling. Ze gaf me zoveel vreugde. Ze was alles voor me. Die zestien jaar dat ik met haar getrouwd was heb ik geleerd om onvoorwaardelijk van iemand te houden.”

“We moeten stoppen en onze echtgenoten bedanken. Omdat het leven erg kort is. Breng tijd door met je geliefden. Wees aardig voor ze. Want, op een dag als je van je telefoon opkijkt, kunnen ze er niet meer zijn. Leef en heb lief (elke dag) alsof het je laatste is. Want op een dag zal het voorbij zijn. Neem risico’s, ga uit en leef. Vertel dat je van ze houdt, dat je elke dag van ze houdt.”