-

Economie

Eddy stort 1.800 euro via pinautomaat, maar er wordt maar 300 euro bijgeschreven

Eddy Beys, een man uit België, wilde onlangs een bedrag van 1.800 euro via een pinautomaat op zijn eigen bankrekening storten. Tot zijn verbazing bleek er echter slechts 300 euro te zijn bijgeschreven.

Eddy vermoedt dat hij te maken heeft met diefst*l en is w0edend dat hij nu 1.500 euro kwijt is, zonder enig bewijs van zijn transactie.

Eddy vertelde aan Het Nieuwsblad wat er precies was gebeurd: “Ik had twee minifietsen tweedehands verkocht voor 1.800 euro. Dat geld wilde ik op mijn rekening zetten.

Bij de geldautomaat heb ik alle briefjes ingevoerd. Toen kwam er een melding dat enkele biljetten niet ‘conform’ waren. Op de bon die ik kreeg stond geen bedrag. Ik heb meteen het telefoonnummer van het Cashpunt gebeld, maar kreeg toen te horen dat ik mijn bank moest bellen.”

Eddy belde vervolgens zijn bank, Fortis Bank, en vulde een formulier in om de transactie te melden. Tot zijn grote verbazing heeft hij nog steeds geen terugkoppeling van zijn bank ontvangen over de ontbrekende 1.500 euro.

Na het voorval meldde Eddy’s vrouw Rosita de kwestie op Facebook en kreeg onmiddellijk reacties van anderen die soortgelijke ervaringen hadden.

Iemand meldde Rosita dat haar storting ook twee weken lang verdwenen was, maar na drie keer te hebben gebeld, was het geld plotseling weer bij haar terecht.

Eddy en Rosita zijn daarom erg boos: “Het geld wordt ingeslikt en is dan meteen weg. Je kunt niets meer controleren. Het is pure diefst*l!”

Marie Janart, een vertegenwoordiger van Batopin, een bedrijf dat geldautomaten beheert voor KBC, Belfius, ING België en BNP Paribas Fortis, legde uit dat het ‘soms’ fout gaat bij het storten van geld.

“Meestal komt dat doordat sommige biljetten te verfrommeld of gescheurd zijn, of omdat er een vreemd voorwerp zoals bijvoorbeeld een paperclip of elastiek rond een stapeltje geld zit,” zei ze.

Volgens Janart gaat het “ongeveer één keer op de duizend stortingen fout. Maar elk probleem wordt, doorgaans wel snel, rechtgezet door de bank.”

Echter, Janart wilde geen uitspraken doen over de zaak van Eddy, maar wees erop dat het ‘niet de eerste zou zijn dat er v*ls geld wordt gestort’. “Dat geld wordt dan ingehouden en verschijnt niet op de rekening. Het kan ook zo zijn dat het bedrag dat de persoon in kwestie claimt, niet klopt. Hij heeft zich misschien vergist bij het tellen,” aldus Janart.

Eddy is echter niet overtuigd en zegt dat hij zich niet heeft misrekend of v*ls geld heeft gestort. Hij wil bewijzen zien en vraagt ​​zich af hoe een bedrag van 1.500 euro zomaar kan verdwijnen.

Economie

Nikkie Plessen denkt dat ze boven iedereen staat en regels niet voor haar gelden

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen, de gerenommeerde modekoningin van Nederland, staat bekend om haar aanzienlijke fortuin.

Haar naam zorgt echter voor opschudding vanwege een incident met een plastic tasje van slechts 10 cent.
Nikkie Plessen

Als succesvolle zakenvrouw heeft Nikkie haar kledingmerk NIKKIE Fashion wereldwijd in talloze winkels liggen.

Opmerkelijk is haar visie op mode.

In het verleden heeft ze mensen met een beperkt budget geadviseerd om te investeren in een designer sjaal van €100, zelfs als ze zich de duurdere merkkleding niet kunnen veroorloven.

Nikkie benadrukte het idee dat je met een accessoire, zoals een sjaal, een opvallend modebewust statement kunt maken zonder je bankrekening te plunderen.

Ze sprak over het idee van een sjaal als een veelzijdig mode-item, vergelijkbaar met de allure van designer tassen zoals Chanel en Hermès.

Ondanks haar royale uitgaven aan luxemerken, deed het incident met een 10 cent plastic tasje veel stof opwaaien. Juicechannel deelde een verhaal waarin Nikkie woedend zou zijn geworden toen ze werd geconfronteerd met de kosten van het tasje.

Het incident vond plaats in een bakkerij in Amsterdam, waar Nikkie regelmatig kwam.
Nikkie Plessen

Toen ze een keer geen eigen tas bij zich had en de regel van “betaling voor plastic tasjes” al van kracht was, moest ze 10 cent extra betalen.

Haar reactie was opmerkelijk: “IK KOOP WEKELIJKS VOOR ZOVEEL GELD AAN BROOD, WEET JE WEL NIET WIE IK BEN?” leek ze te schreeuwen, waardoor de indruk werd gewekt dat ze vond dat de regels die voor anderen gelden, niet voor haar van toepassing waren.

Hoewel Nikkie Plessen over aanzienlijke rijkdom beschikt, roept dit incident vragen op over haar houding ten opzichte van algemene regels en hoe ze zichzelf ziet in vergelijking met anderen.

Lees verder