-

Nieuwste

Cabaretier Paul van Vliet neemt onverwacht afscheid van het leven

Cabaretier Paul van Vliet heeft op 87-jarige leeftijd afscheid genomen van het leven. Zijn familie maakte bekend dat hij dinsdagavond is 0verleden in zijn woning in Den Haag.

Zijn familie meldt: “We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend.”

“Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière.”

“Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.” Paul begon zijn loopbaan met het Leidsch Studenten Cabaret.

Samen met Liselore Gerritsen, Ferd Hugas, Judith Bos en pianist Rob van Kreeveld richtte hij in 1964 zijn eerste professionele ensemble op: Cabaret PePijn.

De leden zouden in 1971 hun eigen weg inslaan, maar het Theater PePijn bleef bestaan onder leiding van Paul. Het zou een kweekvijver worden voor jonge talenten, zoals Jochem Mvier, Youp van ’t Hek en Theo Maassen.

Daarna ging Paul solo en ging hij ook aan de slag als acteur, musicalster, zanger en schrijver. Hij was ook te zien als professor Henry Higgins in de Nederlandse versie van My Fair Lady.

Daarnaast was hij jarenlang ambassadeur van UNICEF. Paul vertolkte ook talrijke komische types zoals Majoor Kees, Haagse Benny en Bram van de Commune.

Meerder van zijn uitdrukkingen werden zelfs opgenomen in de Dikke van Dale. Vorig jaar stond Paul nog een keer op de planken tijdens een benefietoptreden voor Oekraïne.

In 2018 kondigde hij aan geen grote voorstellingen meer te gaan doen. Zijn loopbaan sloot hij af met een matineevoorstelling die zes jaar lang speelde in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder