Connect with us

Nieuwste

Cabaretier Paul van Vliet neemt onverwacht afscheid van het leven

Cabaretier Paul van Vliet heeft op 87-jarige leeftijd afscheid genomen van het leven. Zijn familie maakte bekend dat hij dinsdagavond is 0verleden in zijn woning in Den Haag.

Zijn familie meldt: “We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend.”

“Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière.”

“Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.” Paul begon zijn loopbaan met het Leidsch Studenten Cabaret.

Samen met Liselore Gerritsen, Ferd Hugas, Judith Bos en pianist Rob van Kreeveld richtte hij in 1964 zijn eerste professionele ensemble op: Cabaret PePijn.

De leden zouden in 1971 hun eigen weg inslaan, maar het Theater PePijn bleef bestaan onder leiding van Paul. Het zou een kweekvijver worden voor jonge talenten, zoals Jochem Mvier, Youp van ’t Hek en Theo Maassen.

Daarna ging Paul solo en ging hij ook aan de slag als acteur, musicalster, zanger en schrijver. Hij was ook te zien als professor Henry Higgins in de Nederlandse versie van My Fair Lady.

Daarnaast was hij jarenlang ambassadeur van UNICEF. Paul vertolkte ook talrijke komische types zoals Majoor Kees, Haagse Benny en Bram van de Commune.

Meerder van zijn uitdrukkingen werden zelfs opgenomen in de Dikke van Dale. Vorig jaar stond Paul nog een keer op de planken tijdens een benefietoptreden voor Oekraïne.

In 2018 kondigde hij aan geen grote voorstellingen meer te gaan doen. Zijn loopbaan sloot hij af met een matineevoorstelling die zes jaar lang speelde in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.