Connect with us

Economie

Beroemde sporter (18 jaar) plotseling omgekomen

Het plotselinge 0verlijden van de Belgische powerliftkampioene Laura Delava heeft de sportwereld met afgrijzen doen reageren. Delava was slechts 18 jaar oud toen ze werd getr0ffen door een nog onbekende infectie die haar fata*l is geworden.

Delava begon pas vorig jaar met powerlifting en werd in slechts drie maanden tijd nationaal kampioen in de juniorencategorie onder de 69 kilo.

Ze schreef in totaal vier records op haar naam. Haar prestaties waren opmerkelijk, en ze was een opkomend talent in de wereld van powerlifting.

Op zondag kreeg Delava plotseling een infectie, die haar binnen 24 uur het leven kostte. Een vriendin van haar schreef op Instagram:

“Deze maandag 24 april 2023 doofde de hoop om klokslag 13.00 uur toen de dokter Laura’s onherstelbare toestand kwam aankondigen.”

“Ik kondig u daarom met een gebroken hart het heengaan aan van onze nationale zonneschijn Laura Delava.”

“Degenen die dicht bij haar stonden zullen haar goede humeur, haar vasthoudendheid, haar wilskracht en een ijzersterk karakter herkennen.”

“Of je haar nu kende via familie, studies, of vooral powerlifting: het verdriet dat we kennen na dit trag!sche nieuws is enorm.”

“Ik weet dat Laura jullie allemaal een prachtige herinnering had willen nalaten. Ze had de kans om mijn leven op vele manieren te veranderen en ik dank haar daarvoor.”

“Ik denk dat ze nu een beetje kan rusten. We houden allemaal van je, mijn Laura.”

Het overlijden van Delava is een enorm verlies voor de powerliftingwereld en een sch0k voor haar familie, vrienden en fans.

Ze was een getalenteerde jonge sporter die veelbelovend was voor de toekomst. Haar prestaties op zo’n jonge leeftijd waren indrukwekkend en haar toewijding en vastberadenheid waren voorbeeldig.

Het is trag!sch om te bedenken dat iemand zo jong en getalenteerd zo plotseling kan 0verlijden aan een infectie.

Het is belangrijk om te begrijpen dat infecties serieuze zaken zijn en dat het essentieel is om medische hulp te zoeken als de symptomen aanhouden of verergeren.

Laura Delava was een voorbeeld voor jonge powerlifters en heeft veel betekend voor haar sport. Haar 0verlijden is een herinnering aan de fragiliteit van het leven en de noodzaak om elke dag te waarderen en te leven alsof het de laatste is.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat het 0verlijden van een jonge atleet zoals Delava een enorme impact kan hebben op de sportgemeenschap.

Het is een herinnering aan de risic0’s die gepaard gaan met deelname aan sport en het belang van veiligheidsmaatregelen en gezondheidsbewustzijn.

Het is hartverwarmend om te zien hoe de powerliftinggemeenschap en anderen hun steun betuigen aan Delava’s familie, vrienden en fans in deze moeilijke tijd.