-

Economie

Zomertijd gaat van start onder winterse omstandigheden: hagel en sneeuw op komst

Vanavond gaat de klok weer een uur vooruit en gaat de zomertijd in, maar helaas lijkt het weer hier nog niet bij aan te sluiten. Volgens Weerplaza blijft het de komende dagen nog wisselvallig en fris met winterse buien op sommige plaatsen.

De laatste dag van de wintertijd kenmerkt zich vooral door felle buien en temperaturen tussen de 10 en 13 graden. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en vooral in het midden en zuiden van het land is het regenachtig. In het noorden van het land blijft het vermoedelijk droog en kan de zon zelfs doorbreken.

De wind waait uit het noorden en voert koudere lucht aan, waardoor de temperatuur onder de 10 graden blijft. Met maxima van 8 of 9 graden is het vrij koud voor eind maart, volgens weerman Rico Schröder.

Op maandag wordt er nog koudere lucht aangevoerd. In de vroege ochtend is het slechts een paar graden boven nul en gevoelsmatig is het zelfs nog kouder. Er kunnen flinke winterse buien over het land trekken, die gepaard kunnen gaan met hagel en natte sneeuw.

Tussen de buien door schijnt de zon en stijgt het kwik naar 6 tot 8 graden, maar tijdens buien is het kouder. Met een matige tot vrij krachtige noordwestenwind voelt het ijskoud aan. Maandagavond wordt het droog en in de nacht naar dinsdag gaat het zelfs landinwaarts licht vriezen.

Op dinsdag blijft de temperatuur nog op veel plaatsen onder de 10 graden steken, maar vanaf woensdag gaat de kou uit de lucht.

Aan het eind van de week wordt het naar verwachting 12 tot 18 graden. Het weerbeeld blijft echter wisselvallig met dagelijks een grote kans op regen.

Terwijl sommigen uitkijken naar het verzetten van de klok vanwege de langere dagen en het zomerse gevoel dat het met zich meebrengt, zijn er ook nadelen verbonden aan het verzetten van de klok.

Het kan bijvoorbeeld leiden tot slaapproblemen en een verstoord bioritme. Daarnaast zijn er ook studies die aantonen dat het verzetten van de klok kan leiden tot een toename van het aantal verkeersongevallen, hartaanvallen en beroertes.

In de video hieronder worden de voor- en nadelen van het verzetten van de klok besproken. Voor sommigen kan het een aangename verandering betekenen, terwijl anderen het als een onnodige verstoring van de biologische klok ervaren. Wat de persoonlijke mening ook is, het blijft belangrijk om te onthouden dat het verzetten van de klok een invloed kan hebben op ons dagelijks leven en ons welzijn.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder