-

Economie

Koppel ziet in echografiefoto Jezus die over hun ongeboren baby waakt.

Alicia en Zac staan op het punt om een prachtig babymeisje in hun leven te verwelkomen. Maar onlangs gebeurde er tijdens een echografie iets vreemd. Terwijl ze toekijken, zagen ze een tweede figuur op het scherm.

Toen ze de uitgeprinte foto overhandigd kregen, bestond er voor hen geen twijfel over dat het om Jezus ging. Alicia was de eerste om hem onmiddellijk te herkennen. Het stel kon hun ogen niet geloven.

Alicia en Zac geven toe dat ze niet erg gelovig waren, maar dat ze na het zien van de foto hun geloof herdenken. Ze hebben besloten om een geschikte kerk te zoeken en hun relatie met God te verdiepen.

Of de foto al of niet gemanipuleerd is, hebben we op dit ogenblik niet kunnen achterhalen. Het verhaal werd echter door diverse mediasites opgepikt, onder andere door de Amerikaanse zender Fox43.

Wat denk jij over deze foto? Laat van je horen in de reacties op Facebook en deel dit met je vrienden!

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder