-

Nieuwste

ZIEN: Peter Gillis geeft rondleiding in nieuwe villa

Het is ondertussen nog moeilijk bij te houden hoeveel villa’s Peter Gillis op zijn naam heeft staan. Hij is druk bezig met het renoveren van zijn enorme kasteel, maar Peter is ook nog een ander optrekje aan het opknappen. De vakantieparkbons geeft trots een rondleiding in zijn gloednieuwe villa.

Nog voordat Peter het enorme kasteel kreeg aangeboden, had hij al een villa in Neerpelt gekocht. Daar telde hij niet minder dan 4,5 miljoen euro voor neer.

In eerste instantie zou hij ook in deze villa gaan wonen. “Maar toen het kasteel kwam, kon ik dat niet laten schieten. Nu ga ik in dat nieuwe huis in Neerpelt dus maar tijdelijk wonen, om hem straks weer van de hand te doen”, legde hij eerder uit.

De gigantische villa heeft jarenlang leeggestaan, maar wordt momenteel gerenoveerd. Voor Peter is dit gewoon een goede investering. Hij vindt het geen straf om continu te moeten verhuizen.

Hij legt uit: “Alles is aanwezig. Een keuken met de mooiste apparatuur, een wijnkelder, bioscoop, zwembad en sauna.”

Op zijn website deelt Peter trots een YouTube-video met een uitgebreide rondleiding in zijn nieuwe optrekje. Daar zou hij aanvankelijk met Nicol gaan wonen. Nu die relatie voorbij is, woont hij er alleen.

Eerder kwam al naar buiten dat de villa een beetje een eng verleden heeft. Het huis was namelijk van een zakenman die in november 2017 naar de eeuwige jachtvelden werd gestuurd. De feiten zouden midden in de nacht hebben plaatsgevonden, weet Peter daarover.

Het zit Peter Gillis de laatste tijd niet echt mee. Als eigenaar van de Oostappengroep moet hij een dwangsom betalen van 1 miljoen euro.

Die kreeg hij vanwege de gemeente Peel en Maas vanwege de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo.

Peter had bezwaar aangetekend, maar dat is onlangs afgewezen. Hij kon nog wel in beroep gaan bij de rechtbank.

Peter Gillis

Omdat Gillis nog steeds arbeidsmigranten zou huisvesten, werd inmiddels een nieuwe dwangsom van 500.000 euro opgelegd. Dat bedrag kan nog oplopen tot 1,2 miljoen euro.

De woordvoerder van de gemeente laat weten dat de eerdere dwangsom niet het gewenste effect had. “Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle wanneer blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint weer van voren af aan.”

Gillis, bekend van Massa is Kassa, had eerder al laten verstaan dat hij arbeidsmigranten wilde huisvesten op een plaats naast de camping. De gemeente wees zijn verzoek daartoe echter af.

De gemeente Valkenbrug weigerde vorig jaar om een soortgelijke reden een vergunning voor een camping.

De vergunningen stootten op bezwaren tegen de Bibob, de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. De gemeente oordeelt dat het risico bestaat dat de vergunning gebruikt wordt voor het plegen van strafbare feiten en het benutten van mogelijk illegaal verdiend vermogen.

Peter Gillis heeft momenteel vijf parken waarvoor de sluiting dreigt. Dat bleek uit onderzoek van het AD van vorige week.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder