-

Nieuwste

Willeke van Ammelrooy slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag: ‘Woedend’

In het AVROTROS-programma Volle Zalen is Willeke van Ammelrooy openhartig op de positie van de vrouw in de filmwereld. Blijkt dat ook zij kreeg af te rekenen met grensoverschrijdend gedrag.

De inmiddels 78-jarige actrice onthult: “We noemen het allemaal nu MeToo. Ik heb dat ook meegemaakt. Maar ik heb het nooit zo genoemd.”

De actrice geeft nu workshops aan jongeren. Daarover zegt ze: “Zodat ze zelf sterk leren worden. Om precies te weten; tot daar en niet verder. Om de baas te leren zijn.”

Ondanks haar schuchter karakter kreeg de actrice op de Toneelschool het verwijt dat ze te sensueel overkwam. “Ik wist niet wat dat betekende.”

Ammelrooy gaat verder: “Ik dacht: waar heb je het over?” De actrice zegt dat in het begin van haar carrière uit de kleren gaan werd uitgebuit. Het ging volgens haar toen heel slecht met de Nederlandse film.

Ammelrooy was zich toen heel bewust van haar symbool als lustobject. Toch was ze er niet veel mee bezig.

Ze heeft dan ook geen spijt van bepaalde scenes zonder kleren. “Bloot hoort bij een mens. Ik vind dat je een mens in zijn geheel moet kunnen acteren.”

De actrice geeft wel toe dat ze soms last had van haar imago. “Dan werd ik niet meer gevraagd voor een mooie rol, maar alleen voor een scène om een nummertje te maken op de ijskast. Zodat ik dan toch in de film had gezeten. Dat heb ik niet gedaan natuurlijk.”

Van Ammelrooy had een nare ervaring toen haar grenzen werden overschreden bij haar eerste grote rol. Dat was in de bioscoopfilm Mira uit 1971.

De actrice had duidelijke afspraken gemaakt met regisseur Fons Rademakers over bepaalde delicate scenes. Maar die zijn niet nagekomen.

Daarover zegt ze: “Ik wil wel bloot. Maar ik wel niet dat je mijn haar hieronder ziet.” Daar hield de regisseur zich echter niet aan.

Willeke getuigt: “Daar heeft hij zich niet aan gehouden en daar ben ik heel boos over geworden.” Daarna heeft ze ook nooit meer met deze regisseur samengewerkt.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder