-

Economie

Tragisch nieuws over Jack van Gelder (72)

Niet alleen Tom Egbers, maar ook Jack van Gelder voelde zich emotioneel geraakt door het artikel van de Volkskrant.

Als gev0lg daarvan zal Van Gelder vanavond niet aan de HLF8-tafel zitten, waar hij normaal gesproken een vaste gast is.

Van Gelder heeft ervoor gekozen om “even een pauze te nemen”. Hij voelde zich niet in staat om het goed te krijgen”, zoals Helene Hendriks, de presentator van HLF8, uitlegt.

Het is belangrijk om op te merken dat Van Gelder niet probeert zich te verstoppen of niets te zeggen heeft.
Jack van Gelder

De Volkskrant meldde dat Jack van Gelder zich tijdens de redactievergadering 0ngepast gedroeg.

Hij gebruikte een 0ngepaste term tegen iemand en vroeg zijn collega, Aicha Marghadi, of ze met hem wilde douchen.

Van Gelder beweerde echter dat hij dacht dat het een grap was, zoals hij afgelopen vrijdag uitlegde aan HLF8.

Naast Van Gelder werd ook Tom Egbers genoemd in het artikel. Ook hij heeft besloten om het even rustig aan te doen.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit niet geldt voor Tom’s vrouw, Janke, die zich openlijk heeft uitgesproken over het artikel in de media.

Verschillende prominente Nederlandse figuren hebben aangegeven dat het publiceren van het artikel door De Volkskrant geen verstandige zet was.
Jack van Gelder

Het is begrijpelijk dat dit nieuws veel emoties heeft losgemaakt en dat er behoefte is aan rust en ruimte om met deze situatie om te gaan.

Het is van groot belang dat er respectvolle en professionele omgangsvormen worden gehandhaafd, zowel op de werkvloer als in de media.

Het is essentieel dat mensen zich veilig en gerespecteerd voelen in hun werkomgeving en dat er een cultuur wordt gecreëerd waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar mening te uiten zonder het risico te lopen te worden vern*derd of lastiggev*llen.

Deze situatie roept ook vragen op over de verantwoordelijkheid van de media bij het publiceren van gevoelige informatie en het waarborgen van de privacy en waardigheid van individuen.

Er moet een evenwicht worden gevonden tussen persvrijheid en het respecteren van de grenzen van ethiek en fatsoen.

Het is te hopen dat deze gebeurtenis kan dienen als een wake-upcall voor een breder gesprek over respectvol gedrag, integriteit en de manier waarop we met elkaar omgaan in professionele en persoonlijke omgevingen.
Jack van Gelder

Het is van belang dat we streven naar een samenleving waarin iedereen met respect en waardigheid wordt behandeld, ongeacht zijn of haar geslacht, achtergrond of beroep.

Economie

Onze gedachten zijn bij Ruth Jacott en de familie

Met droefheid wordt op deze dinsdagmiddag bekendgemaakt dat zanger Humphrey Campbell op 66-jarige leeftijd is 0verleden aan de gevolgen van k*nker.

Zijn familie en management bevestigen dat hij gisteravond “rustig en pijnvrij” naar het hiernamaals is vertrokken.

Slechts vijf dagen geleden werd bekend dat Humphrey Campbell ernstig z!ek was.

De voormalige partner van Ruth Jacott had een tour gepland en keek uit naar optredens in vijftien verschillende theaters volgend jaar.

Campbell vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in 1992 in Zweden met het lied “Wijs Me De Weg”, waarmee hij de negende plek behaalde.

Gedurende zijn lange carrière heeft hij samengewerkt met een groot aantal Nederlandse artiesten, waaronder Rob de Nijs en Paul de Leeuw. Hij vormde meer dan twintig jaar lang een koppel met Ruth Jacott.

Ruth Jacott was achtergrondzangeres tijdens Campbell’s deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Een jaar later trad hij op als achtergrondzanger tijdens haar deelname met het nummer “Vrede”, waarmee ze de zesde plaats behaalde. Ruth Jacott en Humphrey waren meer dan twintig jaar lang een liefdeskoppel.

In 2011 gingen de twee uit elkaar. Volgens Ruth Jacott had haar partner twee keer overspel gepleegd, wat zij hem niet kon vergeven.

Humphrey Campbell heeft de leeftijd van 66 jaar bereikt. Hij heeft ervoor gekozen zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Om deze reden zal er geen begrafen!s plaatsvinden.

Het 0verlijden van Humphrey Campbell laat een leegte achter in de Nederlandse muziekwereld. Met zijn warme stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid wist hij vele harten te raken en zijn stempel te drukken op de Nederlandse muziekcultuur.

Zijn bijdrage aan het Eurovisie Songfestival in 1992 zal altijd herinnerd worden als een moment van trots voor Nederland. Het lied “Wijs Me De Weg” vertolkte niet alleen zijn talent als zanger, maar bracht ook emotie en betekenis met zich mee.

Gedurende zijn carrière heeft Humphrey Campbell laten zien dat hij niet alleen een getalenteerde vocalist was, maar ook een veelzijdige artiest die in staat was om samen te werken met een diverse groep artiesten en genres.

Het besluit om zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap getuigt van zijn altruïstische en vooruitstrevende geest, en is een waardig eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Hoewel er geen traditionele uitvaart zal plaatsvinden, zullen velen Humphrey Campbell blijven herinneren door zijn muziek en zijn impact op de Nederlandse muziekscene. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zijn fans en degenen die hem kenden als een getalenteerd en geliefd persoon.

Lees verder